Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Επικίνδυνη η στέγη στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης!

Την άμεση επισκευή της στέγης και την κατασκευή νέου σύγχρονου σχολείου απαίτησαν με κινητοποίησή τους μαθητές και γονείς

Φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα «θέλω κι εγώ γερό σχολείο», πλήθος μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο της Φαλάνης μαζί με τους γονείς τους βρέθηκαν χτες έξω από το δημαρχείο Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα στη στέγη του νέου κτιρίου από τον σεισμό της 3/3/2021, ζητώντας ταυτόχρονα την άμεση ανέγερση νέου σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση του σχολείου γνωστοποίησε το πρόβλημα στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου από την άνοιξη του 2022, για να καταλήξει η επίσημη γνωμάτευσή της να εκδοθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Σε αυτήν αναφερόταν μεταξύ άλλων: «Ο οπτικός έλεγχος δείχνει ότι η στέγη έχει υποστεί καθιζήσεις σε κάποιες ζώνες της, σχηματίζοντας επιφάνεια κυματιστή. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι πολύ πιθανόν υπάρχουν ξύλα εσωτερικά της στέγης σπασμένα. Επίσης υπάρχουν κεραμίδια σπασμένα, με κίνδυνο στις πρώτες βροχές να εισχωρήσει το νερό στο εσωτερικό και να προχωρήσει στα ηλεκτρικά καλώδια των φωτιστικών σωμάτων των οροφών. Υπάρχει ακόμα πιθανότητα πτώσης των υλικών της ψευδοροφής και της στέγης μέσα στις αίθουσες, αφού δεν υπάρχει πλάκα οροφής από οπλισμένο σκυρόδεμα και υγρομόνωση στη στέγη. Τα προβλήματα αυτά θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν λόγω επικινδυνότητας και θα πρέπει να θωρακιστεί το κτίριο σε μελλοντικά άσχημα καιρικά φαινόμενα, ενόψει του χειμώνα που έρχεται».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου σημειώνει: «Ως γονείς, δεν έχουμε την πρόθεση να παίξουμε με τις ζωές και τη σωματική ακεραιότητα των τέκνων μας. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1985 και παραμένει από τότε χωρίς καμία συντήρηση. Το έγγραφο αυτό έρχεται να ενισχύσει το πάγιο αίτημά μας για την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Λάρισας, Γιάννης Παναγιώτου, που ανέδειξε τη γύμνια του κράτους απέναντι στο ζήτημα της σχολικής στέγης, τονίζοντας την ανάγκη διεκδίκησης αύξησης της χρηματοδότησης προκειμένου να χτιστούν σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ