Πέμπτη 26 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απέναντι στην «αξιολόγηση» με τις θέσεις για ενίσχυση του δημόσιου σχολείου

«Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας κλιμακώνουν την επίθεση και εντείνουν την αποδόμηση του δημόσιου σχολείου», σημειώνει το ΔΣ της ΔΟΕ, με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την αντιδραστική «αξιολόγηση». Μέχρι και τις 17 Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν σε Γενικές Συνελεύσεις, σε Ολομέλεια Προέδρων στις 20 Φλεβάρη, ώστε να αποφασιστεί η απάντηση απέναντι στα παραπάνω.

Αναφερόμενη στην τροπολογία με την οποία το υπουργείο Παιδείας προωθεί τις διαδικασίες της ατομικής «αξιολόγησης», η ΔΟΕ σημειώνει ότι «επιβεβαιώθηκε ο φόβος που εκφράσαμε στη συνάντηση με την υφυπουργό, κα Μακρή, πως μάλλον γι' αυτό δεν μονιμοποιούνται οι νεοδιόριστοι, για να χρησιμοποιηθούν ως δύναμη πίεσης για την υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης.

Φαίνεται πως τόσο η κυβέρνηση όσο και το υπουργείο Παιδείας βιάζονται να χρεώσουν τις δικές τους ευθύνες στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους μαθητές», σχολιάζει το ΔΣ της ΔΟΕ, σημειώνοντας:

«Ρωτάμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ που τόσο θριαμβευτικά στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως "ξεκινά η αξιολόγηση μετά από 41 χρόνια", αυτό ευθύνεται που είναι μέσα Ιανουαρίου και τα κενά υπολογίζονται σε χιλιάδες, οι υποδομές των σχολείων είναι σε κακό χάλι με αποτέλεσμα συνεχώς να συμβαίνουν ατυχήματα, με την πρώτη κακοκαιρία τα σχολεία δεν έχουν ρεύμα ή πετρέλαιο, αντί να μειώνεται ο αριθμός των μαθητών στα τμήματα, στοιβάζονται θυμίζοντας περασμένες δεκαετίες;».

Το ΔΣ της ΔΟΕ «κάνει σαφές ότι η έναρξη της λεγόμενης αξιολόγησης των εκπαιδευτικών θα μας βρει απέναντι, στηριζόμενους στις παιδαγωγικά τεκμηριωμένες θέσεις μας που ενισχύουν το δημόσιο σχολείο».

  • Στην τοποθέτηση των πρώτων συμβούλων Εκπαίδευσης σε Περιφερειακά Συμβούλια, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την ατομική αξιολόγηση, προχωρά το υπουργείο Παιδείας. Οι νέοι σύμβουλοι αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία την ερχόμενη βδομάδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ