Παρασκευή 27 Γενάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΚΗ ΚΑΜΠΑΝΟΥ
Κατάθεση για τη φονική ενέδρα

Με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των 12 χούλιγκανς του ΠΑΟΚ οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού.

Κατέθεσαν η αδελφή του Αλκη και ένας φίλος του, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας και ταυτόχρονα θύμα της άγριας επίθεσης. Η 22χρονη Μαρία Καμπανού αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του αδελφού της, τον οποίο περιέγραψε ως ήσυχο παιδί, που δεν εμπλεκόταν ποτέ σε καβγάδες. «Αντιμετώπιζε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και λογική», είπε χαρακτηριστικά.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή του φίλου του Αλκη. «Ηρθαν για να σκοτώσουν», είπε ο 21χρονος Αγγελος, που δέχτηκε χτυπήματα με ξύλο στο κεφάλι και μαχαιριές στο πόδι. «Ηταν ψυχροί σαν δολοφόνοι. Ηρθαν για να σκοτώσουν, να κάνουν αθόρυβα αυτό που έκαναν και να φύγουν», «ήρθαν με δρεπάνια, ξύλα και μαχαίρια», είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι δράστες είχαν συνεργούς.

Οπως είπε, η παρέα του επέλεξε το σημείο όπου κάθισε για να «κόβει» από το κρύο. Την ώρα που κουβέντιαζαν, αντιλήφθηκαν τέσσερα άτομα να πλησιάζουν από αριστερά «περπατώντας ήρεμα και ψύχραιμα». «Θυμάμαι ο ένας ήταν ψηλός, ξανθός και μας ρώτησε "τι ομάδα είστε;". Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face κουκούλες. Ηταν μαυροφορεμένοι και όλοι κρατούσαν κάτι. Απάντησα ότι είμαι Αρης. Δεν κατάλαβα εκείνη την ώρα γιατί ήρθαν».

«Μετά αντιλήφθηκα από τη δεξιά μεριά περισσότερα άτομα να έρχονται επιθετικά, ήταν 5 με 6. Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι στα χέρια κάποιου. Το πρώτο πράγμα ήταν να αμυνθώ, οπότε σήκωσα το κράνος μου. Χτύπησα ένα άτομο στο κεφάλι, εκείνος έκανε 3-4 βήματα πίσω, και με κάρφωσε με μαχαίρι αριστερά στο πόδι, στο μπούτι, και στο δεξί πόδι. Με κρατούσαν αρκετοί εκείνη την ώρα. Με κρατούσαν, με σταθεροποιούσαν για να με χτυπήσουν οι άλλοι. Ολα έγιναν πολύ γρήγορα, σε λίγα δευτερόλεπτα», ανέφερε ο 21χρονος.

«Μετά από λίγο άκουσα τον Αλκη να φωνάζει "βοήθεια". Ηταν πεσμένος στα σκαλοπατάκια. Με είχαν κολλήσει στον τοίχο της πολυκατοικίας και με χτυπούσαν. Είδα πάνω από τον Αλκη πάρα πολλά άτομα να τον χτυπάνε και να φωνάζει για βοήθεια. Ηταν σίγουρα πάνω από δέκα άτομα πάνω του. (...) Πήγα να τον προστατεύσω, αλλά με κράτησαν και με χτύπησαν. (...) Το τελευταίο πράγμα που θυμάμαι ήταν να με χτυπάνε στο κεφάλι. Εκείνη την ώρα θόλωσα και εκείνοι άρχισαν να φεύγουν. Κατέβηκα τα σκαλάκια και σήκωσα τον Αλκη, έκανε 2-3 βήματα, πήγε στο παρτέρι, κάθισε και προσπάθησα να του δώσω βοήθεια. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε και η αστυνομία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισαγγελέας: «Ηταν εξοπλισμένοι με στόχο να σκοτώσουν» (2023-06-07 00:00:00.0)
Συνέχεια ομολογιών (2023-05-10 00:00:00.0)
«Υπάρχει σχολή» για τα οπαδικά χτυπήματα, είπε η ιατροδικαστής (2023-03-21 00:00:00.0)
Προφυλακίστηκε ο κύριος ύποπτος της δολοφονίας του Αλκη (2022-02-08 00:00:00.0)
Παραστατική κατάθεση μάρτυρα για τη δράση του τάγματος εφόδου (2016-07-12 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν και... συνεχίζουν (2001-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ