Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα απεργία καλλιτεχνικών σωματείων αύριο Τετάρτη

Από τη μεγάλη συγκέντρωση καλλιτεχνικών σωματείων και συλλόγων σπουδαστών στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας την περασμένη βδομάδα
Από τη μεγάλη συγκέντρωση καλλιτεχνικών σωματείων και συλλόγων σπουδαστών στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας την περασμένη βδομάδα
Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση αύριο Τετάρτη 8 Φλεβάρη καλούν καλλιτεχνικά σωματεία, διεκδικώντας απόσυρση του ΠΔ 85/2022, αλλά και της κυβερνητικής τροπολογίας, που ουσιαστικά κατοχυρώνει την υποβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών, διεκδικώντας παράλληλα σπουδές και πτυχία με αξία.

Καλώντας σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος επισημαίνει ότι «η πρωτόγνωρη συμμετοχή των μουσικών και καθηγητών των Ωδείων στη 48ωρη απεργία, αλλά και η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Πέμπτης μάς δίνουν μεγάλη δύναμη» και τονίζει: «Η κυβέρνηση μπορεί να τροποποίησε το ΠΔ εξαιρώντας απ' αυτό τους καλλιτέχνες, όμως μας ενέταξε σε ένα ειδικό Μισθολόγιο, που θα καθορίζεται με απόφαση των αρμόδιων υπουργών και ειδικά για τους πτυχιούχους Ωδείων και μουσικών Πανεπιστημίων μπορεί να οδηγεί και σε μειώσεις. Συγχρόνως έχει εξαγγείλει την ακαδημαϊκή διαβάθμιση των πτυχίων μας στο επίπεδο των ΙΕΚ. Ολα αυτά δεν χωρούν καμία αναμονή, αντίθετα πρέπει να ξεσηκώσουν τους πάντες».

Παράλληλα, υπό κατάληψη τελούν πολλές δραματικές σχολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κ.α., ενώ τα αιτήματά τους επανέλαβαν καλλιτεχνικά σωματεία και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της «Ελευσίνας - Πολιτιστικής πρωτεύουσας».

  • Παρέμβαση στα εγκαίνια των δραστηριοτήτων της «Ελευσίνας - Πολιτιστικής Πρωτεύουσας» έκανε η ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής της ΚΝΕ. Υπογραμμίστηκε ότι η ίδια η ευρωενωσιακή πολιτική που διοργανώνει τον θεσμό με τις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, ξεδιπλώνοντας τους στρατηγικούς στόχους για έναν εμποροκρατούμενο πολιτισμό, είναι αυτή που υιοθετείται από όλες τις κυβερνήσεις. Η μεγάλη μάχη που δίνουν όλο το τελευταίο διάστημα εργαζόμενοι καλλιτέχνες και σπουδαστές έχει αντοχή και συνέχεια, μπορεί να τους βγάλει νικητές. Η ΤΟ Καλλιτεχνών, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν αυτή τη μάχη διεκδικώντας καλλιτεχνικές σπουδές στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, όχι μόνο για τους ανθρώπους του πολιτισμού, αλλά και για τον λαό και τη νεολαία που είναι ο αποδέκτης του!

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ