Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Εγκλημα να χάνονται ζωές από το κρύο το 2023

Κινητοποίηση αύριο στο δημαρχείο

Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε την Κυριακή το πρωί μία ηλικιωμένη γυναίκα, περίπου 80 ετών, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε παλιά προσφυγική οικία στη Νέα Ιωνία, στην οδό Ανατολής.

Στην περιοχή βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ντιάνα Λιάκου, υποψήφια βουλευτή Βόρειου Τομέα με το Κόμμα, η οποία σε δήλωσή της τόνισε ότι «είναι εξοργιστικό το 2023 να χάνουν άνθρωποι τη ζωή τους, είτε από το κρύο είτε από τη φωτιά. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να ικανοποιεί ο άνθρωπος τις σύγχρονες ανάγκες του, για την προστασία της ζωής του».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσαν οι Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ: «Η τραγωδία στη Ν. Ιωνία αναδεικνύει με δραματικό τρόπο την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, τωρινών και προηγούμενων, που υλοποιούν την πολιτική της "πράσινης μετάβασης" της ΕΕ, της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, αλλά και της μονιμοποίησης των άδικων έμμεσων φόρων στην Ενέργεια, που τον Ιούνιο του 2022 ψήφισαν όλοι μαζί, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για τους υπεύθυνους και να πρωταγωνιστήσουμε σε νέους μεγάλους και νικηφόρους αγώνες, ενάντια στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βιώνουμε, για:

  • Αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών Ενέργειας, κόντρα στις δεσμεύσεις της ΕΕ.
  • Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις».
Κινητοποίηση φορέων

«Να μη χαθεί καμία άλλη ανθρώπινη ζωή», απαιτεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» σε ανακοίνωσή του με αφορμή τον τραγικό θάνατο της ηλικιωμένης.

Καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς της Νέας Ιωνίας σε κινητοποίηση αύριο Τετάρτη στις 6 μ.μ. στη Νέα Ιωνία, Ανατολής 18, και σε πορεία προς το δημαρχείο.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος τονίζει: «Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας, για να προφυλαχθούν από τη βαρυχειμωνιά αναγκάζονται να θερμαίνονται με επικίνδυνα μέσα, βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Είναι εγκληματική η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, η πολιτική της "πράσινης μετάβασης" της ΕΕ, της "απελευθέρωσης" της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καυσίμων, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και όλο τον λαό».

Στην κινητοποίηση καλούν επίσης ο Σύλλογος Γυναικών Νέας Ιωνίας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο Ν. Ιωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ