Τρίτη 7 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
«Φοιτητικές Εστίες στην κατάψυξη»
  • Χωρίς θέρμανση βρέθηκαν φοιτητές σε εστίες της Αθήνας
  • Περιοδεία από ΚΚΕ και ΚΝΕ στη ΦΕΠΑ

Χωρίς θέρμανση βρέθηκαν για μία ακόμα φορά μέσα στον χιονιά φοιτητές που μένουν σε φοιτητικές εστίες της Αθήνας, με τους Συλλόγους Οικοτρόφων της ΦΕΑ, της ΦΕΠΑ και της ΝΦΕΕΜΠ να περιγράφουν την κατάσταση ως εξής:

«Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθηνών: Μια ολόκληρη πτέρυγα του κτιρίου Α με δεκάδες φοιτητές μένει χωρίς επαρκή θέρμανση και λίγο αργότερα προβλήματα στη θέρμανση λόγω θερμοστάτη παρουσιάζει και το κτίριο Δ.

Φοιτητική Εστία Αθηνών: Πάνω από 20 δωμάτια δεν έχουν θέρμανση. Οταν απαιτήσαμε να έρθουν έκτακτα θερμοπομποί, η απάντηση ήταν ότι οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις στην εστία είναι από τη δεκαετία του '70 και αν συνδεθούν θερμοπομποί στα δωμάτια, θα πέσει το ρεύμα σε όλη την εστία!!

Νέες Εστίες ΕΜΠ: Σε 2 κτίρια η θέρμανση δεν λειτουργούσε τις προηγούμενες μέρες! Ευτυχώς υπήρχαν ήδη διαθέσιμοι θερμοπομποί που είχε απαιτήσει ο Σύλλογος και με παρέμβασή του το πρόβλημα τελικά λύθηκε.

Παλιές Εστίες ΕΜΠ: Στο σύνολο σχεδόν των δωματίων δεν υπάρχει θέρμανση. Από τους αρμόδιους ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ευτυχώς έλαμψε η αλληλεγγύη και ένα μέρος των δωματίων "εξοπλίστηκε" με θερμοπομπούς που παρέδωσε ο Σύλλογος των Νέων Εστιών».

«Αυτή η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε μέσα στα σπίτια μας σε συνθήκες κακοκαιρίας είναι αναμενόμενη και επαναλαμβανόμενη, αφού τόσα χρόνια τα καταγεγραμμένα πλέον προβλήματά μας δεν τα λύνει καμία κυβέρνηση, αλλά "μπαλώνονται" και μετά από λίγο εμφανίζονται ξανά! Οι Σύλλογοι Οικοτρόφων έχουμε κάνει γνωστά τα αιτήματά μας σε όλους τους αρμόδιους και δεν τα λύνει κανείς!», τονίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι, κατονομάζοντας ως ένοχο την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της φοιτητικής μέριμνας, που ακολουθούν σταθερά όλες οι κυβερνήσεις. «Ως εδώ! Οι οικότροφοι παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!», δηλώνουν απαιτώντας άμεσα μέτρα για τη θέρμανση και σίτιση και όλων των φοιτητών και προχωρούν σε παρεμβάσεις στις Διοικήσεις των εστιών και των Ιδρυμάτων και την Πέμπτη 9 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

Περιοδεία από ΚΚΕ και ΚΝΕ στη ΦΕΠΑ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής την Αφροδίτη Κτενά, πανεπιστημιακό και υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, βρέθηκε στη Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αθήνας και δήλωσε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των οικότροφων φοιτητών. Στις συζητήσεις με εργαζόμενους και φοιτητές αναδείχθηκαν οι σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, καθώς και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, που εδώ και χρόνια αφήνουν τις εστίες να ρημάζουν. «Οι φοιτητές ζουν σήμερα μια τραγική αντίφαση. Στα αμφιθέατρα μαθαίνουν για τις νέες τεχνολογίες και τα "έξυπνα" και "πράσινα" κτίρια και την ίδια στιγμή ζουν σε εστίες με σοβαρά χρόνια προβλήματα υποδομών λόγω υποχρηματοδότησης, λόγω πεπαλαιωμένων υποδομών», δήλωσε η Αφροδίτη Κτενά, σημειώνοντας με αφορμή και την κακοκαιρία πως «η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση δεν χωρά τις ανάγκες τους, γιατί το επιτελικό κράτος και το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο δεν εξασφαλίζει σήμερα σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης στις εστίες». «Απαιτούμε άμεση ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του φοιτητικού συλλόγου και απαντήσεις στις Ερωτήσεις που επανειλημμένα έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάσταση στις εστίες. Και ζητάμε να παρθούν αμέσως μέτρα ώστε οι φοιτητές να μην κρυώσουν άλλο τις επόμενες ημέρες», τόνισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ