Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Απορρίπτονται οι εκβιασμοί, αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία

Για προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων, με συνδικαλιστικές διώξεις και εξώδικα, καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας ELVIAL το Συνδικάτο Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας.

Οπως αναφέρει, «με σειρά εξώδικων γεμάτων ψέματα και ανακρίβειες, αλλά και με απειλές μέσα στο εργοστάσιο προς τον εργαζόμενο και εκλεγμένο στη διοίκηση του Συνδικάτου Μπάμπη Ιωαννίδη, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους».

Η επίθεση αυτή, τονίζει, «γίνεται γιατί ο συνάδελφος έχει βγει μπροστά διεκδικώντας τα αυτονόητα μέτρα προστασίας, σε έναν εργασιακό χώρο που τα εργατικά "ατυχήματα" αποτελούν καθημερινή ρουτίνα, πάλεψε να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία που επέβαλε η εργοδοσία για πάνω από 80 εργαζόμενους, κατήγγειλε τη μετατροπή του εργοστασίου σε "ριάλιτι", με κάμερες να υπάρχουν παντού για να παρακολουθούν τους εργαζόμενους σε κάθε τους βήμα».

Σημειώνει ότι η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη έχει σκοπό τη γενικότερη τρομοκράτηση των εργαζομένων, ώστε η εργοδοσία, ανενόχλητη, να συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο για την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά και να προχωράει τις απολύσεις χωρίς κανένα εμπόδιο.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους, να απορρίψουν τους εκβιασμούς και να ετοιμαστούν για τους αγώνες του επόμενου διαστήματος, για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.ά.

Συνδικαλιστική δίωξη στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος του γενικού γραμματέα του καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς, από τον διοικητή, απαιτώντας αυτή να σταματήσει.

Οπως αναφέρει στην καταγγελία του, ο διοικητής του Νοσοκομείου δύο φορές κάλεσε σε απολογία τον συνδικαλιστή για «παραπτώματα που κατά την κρίση του υπέπεσε», από τον Γενάρη του 2020 μέχρι τον Μάη του 2022, και στη συνέχεια, με σκοπό να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή πειθαρχική ποινή, παρέπεμψε τις πειθαρχικές υποθέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, το οποίο με τη σειρά του τις παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 4ης ΥΠΕ.

Η πειθαρχική διαδικασία «κινήθηκε έπειτα από βάσιμες υπηρεσιακές καταγγελίες του γενικού γραμματέα, στον Οργανισμό Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία, ΟΔΙΠΥ, στις 14/12/2022 και συνεχίστηκαν λόγω απραξίας των αρμοδίων, για σωρεία λειτουργικών ελλείψεων και προβλημάτων κλινικής του Νοσοκομείου», που μεταξύ άλλων αφορούν σε «έλλειψη σητών στα παράθυρα και πόρτες της κλινικής, παρά τις συστάσεις από το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας ΠΕ Κιλκίς, για άμεση τοποθέτησή τους την 20/09/2017 σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, αλλά και τη διαπίστωση της έλλειψης σητών στις 11/01/2023 σε νέα αυτοψία». Αλλά και σε «έλλειψη σεντονιών στην κλινική, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να σκεπάζονται μόνο με κουβέρτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ