Τρίτη 14 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις απαντούν στη διεύρυνση των ΣΔΙΤ και την αθλιότητα των ράντζων

Διαδηλώνουν σε Περιστέρι και Χαϊδάρι για ενίσχυση της ΠΦΥ, προσωπικό και μέσα στο «Αττικόν», επαναλειτουργία του Λοιμωδών

«Σφύζει» από ...ράντζα το «Αττικόν»
«Σφύζει» από ...ράντζα το «Αττικόν»
Σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις το Σάββατο 18 Φλεβάρη, στις 11 π.μ. στο Περιστέρι (συγκέντρωση στον σταθμό μετρό «Αγιος Αντώνιος») και στις 4 Μάρτη στην πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι προχωρούν εργατικά σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας υλοποιώντας την απόφαση κοινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, με αφορμή την οριακή κατάσταση του Νοσοκομείου «Αττικόν». Τουλάχιστον 15 πρωτοβάθμια σωματεία και σύλλογοι της περιοχής συντονίζουν τα βήματά τους, ενάντια στον κυβερνητικό εμπαιγμό που κάνει λόγο για «το τέλος των ράντζων», με αντάλλαγμα κρατικό χρήμα (μέσω των Κλειστών Ενοποιημένων Νοσηλίων) και νέα κέρδη στον ιδιωτικό τομέα Υγείας και τους κλινικάρχες στο πλαίσιο των ΣΔΙΤ, των ιδιωτικοποιήσεων, του «νέου ΕΣΥ».

«Κάνουμε μία συνεργασία και με ιδιωτικές δομές και με στρατιωτικά νοσοκομεία, στα νοσοκομεία μας που είχανε πρόβλημα με ράντζα (...) Πιστεύουμε ότι μόλις μπει πλήρως η συνεργασία με τις ιδιωτικές δομές, γιατί αυτή τη στιγμή έχει μπει στο 30% με 35%, θα έχουμε εξάλειψη του φαινομένου», επανέλαβε ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και αναγνωρίζοντας την πολύ μεγάλη πίεση που δέχεται το «Αττικόν».

Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι της Δυτικής Αθήνας πετάνε στα σκουπίδια «το σχέδιο για ένα γνήσιο ΣΔΙΤ», επισημαίνοντας ότι για την αθλιότητα των ράντζων αποκλειστικά υπεύθυνη «είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και οι διοικήσεις των νοσοκομείων που την εφαρμόζουν. Που μειώνει συνεχώς τις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία προς όφελος των "κινήτρων προς τους επενδυτές", των πολεμικών, ΝΑΤΟικών εξοπλισμών και της προσπάθειας δημιουργίας νοσοκομείων - επιχειρήσεων με ασθενείς - πελάτες. Γι' αυτό συγχωνεύουν και καταργούν νοσοκομεία, απαγορεύουν προσλήψεις προσωπικού, δεν μονιμοποιούν τους συμβασιούχους, στερούν υλικά και φάρμακα, βάζουν τους εργαζόμενους να πληρώνουν όλο και περισσότερα για την Υγεία, που την έχουν μετατρέψει σε είδος πολυτελείας».

Και ξεχωρίζουν στις διεκδικήσεις τους την ανάγκη για πλήρη, δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Δυτική Αθήνα, κάτι που θα συμβάλει και στην αποσυμφόρηση του «Αττικόν», αλλά και για την επαναλειτουργία του πρώην Λοιμωδών (Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»), ως σύγχρονου, πλήρους, δημόσιου και δωρεάν νοσοκομείου. Επίσης, για άμεσες προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών για να καλυφτούν οι ελλείψεις και να αξιοποιηθούν όλες οι υποδομές του Νοσοκομείου «Αττικόν», μονιμοποίηση συμβασιούχων και επικουρικού προσωπικού. «Ούτε ένα ευρώ σε τσέπη ιδιώτη - κλινικάρχη. Επίταξη ιδιωτικών δομών Υγείας, άνευ όρων και αποζημιώσεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, έξω οι εργολάβοι και τα ιδιωτικά μαγαζιά από τα δημόσια νοσοκομεία», περιλαμβάνονται ακόμα στα αιτήματα των φορέων που συντονίζουν τον αγωνιστικό βηματισμό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ