Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Σύσκεψη με εργαζόμενους στην «Kleva»

Το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής καλεί τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της εταιρείας «Kleva» σε σύσκεψη αύριο Σάββατο στις 11 π.μ., στα γραφεία του Παραρτήματος Μενιδίου του Συνδικάτου Οικοδόμων (Δεκελείας 42). Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να συζητήσουν για την οργάνωση του αγώνα τους, δίπλα στους συναδέλφους τους στις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου. Σημειώνεται ότι σαν να μην έφταναν στους εργαζόμενους η γενικευμένη ακρίβεια και οι «παγωμένοι» μισθοί, η εργοδοσία στη συγκεκριμένη επιχείρηση τους ανακοίνωσε στον ποιοτικό έλεγχο «ότι δεν θα πληρωθούν για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου», δηλαδή την πρώτη μέρα του πρόσφατου κύματος κακοκαιρίας.

«Διανύουμε μία περίοδο που ο κλάδος του Φαρμάκου στη χώρα μας ανακοινώνει τζίρους δισεκατομμυρίων, σπάζοντας το ένα ρεκόρ εξαγωγών και κερδών μετά το άλλο», σχολιάζει το Συνδικάτο και υπενθυμίζει ότι παράλληλα «χαρίζονται στους φαρμακοβιομήχανους 500 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης», για να χρηματοδοτήσουν παραπέρα επενδύσεις. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με συνθήκες εντατικοποίησης: «Μας καλούν να δουλέψουμε 10ωρα και 6ήμερα και αναγκαζόμαστε να δεχτούμε, επειδή ο μισθός δεν φτάνει», καθώς «είναι καθηλωμένος εδώ και μία δεκαετία κατά την οποία τα αφεντικά του κλάδου αρνούνται κατηγορηματικά να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ».

«Βλέπουμε το εισόδημά μας να εξανεμίζεται από τα μέσα του μήνα, για την κάλυψη και μόνο των βασικών μας αναγκών, την ίδια ώρα που από τα χέρια μας παράγονται εκατομμύρια φάρμακα και βγαίνουν κέρδη εκατομμυρίων. Φάρμακα τα οποία δεν μπορούμε πλέον να βρούμε στα φαρμακεία», επισημαίνει το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ