Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/2 στο γηροκομείο της φρίκης

Εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των ανήμπορων και των ηλικιωμένων απαιτεί η ΣΕΑΑΝ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., έξω από το γηροκομείο της ντροπής στον Κορυδαλλό (Φιλικής Εταιρείας 15, πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου), καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), μετά τις φρικιαστικές αποκαλύψεις για ακόμη μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων - κρεματόριο.

«Η υποκρισία και η μετάθεση ευθυνών πρώην και νυν υπουργών, πρώην και νυν περιφερειαρχών - δημαρχαίων χτυπάνε κόκκινο! Αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας πολιτικής του "όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται" και του "σκοτώνουμε τα άλογα όταν γεράσουν". Να δουλεύεις μια ζωή και όταν έρθουν τα γεράματα και είσαι ανήμπορος να μην υπάρχει κάτι να απαγκιάσεις, να ακουμπήσεις. Να γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης του κάθε ιδιώτη», σημειώνει η ΣΕΑΑΝ στο κάλεσμά της. Και αναδεικνύει τις ευθύνες κράτους και κυβερνήσεων, αφού «χρόνια τώρα δεν υπάρχει κανένα δημόσιο γηροκομείο, οίκος ευγηρίας. Κράτος και κράτη που η γύμνια τους φάνηκε μέσα στην πανδημία αλλά και κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται η βαρβαρότητά τους. Πότε στα Χανιά, πότε στην Ιεράπετρα, στην Ξάνθη, στις Σέρρες, στην Κομοτηνή αλλά και στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και τώρα στον Κορυδαλλό μέσα στην Αττική, προχτές στο Ελληνικό», προσθέτει η ΣΕΑΑΝ. Απαιτεί να κατοχυρωθεί η ανθρώπινη περίθαλψη σε ασφαλή χώρο όλων των ηλικιωμένων, μέχρι χτες τροφίμων, του γηροκομείου της φρίκης και να καταλογιστούν άμεσα όλες οι ευθύνες και να πληρώσουν άμεσα οι υπεύθυνοι.

Διεκδικεί ακόμα την άμεση ίδρυση δημόσιων γηροκομείων και ιδρυμάτων για βαριά ανάπηρους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, με υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες ανοιχτής ή κλειστής, μόνιμης ή προσωρινής φιλοξενίας και ένταξη στο Δημόσιο των υπαρχόντων ιδιωτικών που έχουν ανθρώπινες προδιαγραφές, με μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων, ενώ όσα είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα να κλείσουν με μεταφορά των περιθαλπόμενων σε δημόσιες δομές μαζί με τους εργαζόμενους.

Κοινή δήλωση από τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ

Τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που σμπαράλιασαν τις κρατικές δομές, ανοίγοντας τον δρόμο σε ιδιωτικά γηροκομεία - κολαστήρια, καταγγέλλουν σε κοινή δήλωσή τους οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής Β' Πειραιά του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια, Ελευθερία Παπουτσιδάκη και Μάκης Τσελέντης, με αφορμή την περίπτωση του συγκεκριμένου γηροκομείου

Συγκεκριμένα, αναφέρουν: «Η λέξη φρίκη είναι λίγη για να περιγράψει την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν δεκάδες ηλικιωμένοι στη "Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων" στην πλατεία Βενιζέλου, στον Κορυδαλλό. Είναι λίγη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι το 2023 οι κλινικάρχες τσεπώνουν ζεστό χρήμα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, για να διασφαλίσουν υποτίθεται μια θέση για γηρατειά με αξιοπρέπεια και τελικά παρέχουν συνθήκες θανάτου. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η φροντίδα των ηλικιωμένων είναι εμπόρευμα, μετριέται σε κέρδος και σε "ευρώ", σε "προσιτά οικονομικά πακέτα", όπως διαφημίζουν αυτά τα κέντρα για να ψαρέψουν πελάτες.

Είναι γνωστό ότι σε τέτοιες δομές δεν αναγκάζονται να πάνε οι ηλικιωμένοι εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, αλλά οι άνθρωποι του μόχθου που μένουν ξεκρέμαστοι από το κράτος και την υποτιθέμενη "Δημόσια Πρόνοια", που στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη, αν και την έχουν χρυσοπληρώσει ως εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Για αυτήν την κατάσταση την ευθύνη φέρουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, που σμπαράλιασαν τις ήδη ελάχιστες κρατικές δομές που υπήρχαν. Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα ξεφυτρώνουν "γηροκομεία - κολαστήρια" σαν του Ζαΐμη. Ολοι αυτοί έστρωσαν το έδαφος για να περάσει η φροντίδα των ηλικιωμένων στα χέρια των ιδιωτών - εμπόρων. Πάει πολύ τώρα τα στελέχη τους στον Κορυδαλλό να κάνουν πως "δεν ήξεραν" - "δεν άκουσαν" και να πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης από την Περιφέρεια στις Ελεγκτικές Αρχές κ.λπ. Είναι προκλητικό ο δήμαρχος Κορυδαλλού να δηλώνει στα κανάλια ότι "είναι από τις φορές που λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους!!!", τη στιγμή που οι καταγγελίες για το κολαστήριο ξεκίνησαν το 2020!!!

Μόνη απάντηση στο αδιέξοδο των χιλιάδων οικογενειών που βιώνουν στο πετσί τους τη δυσκολία να περιθάλψουν τα ηλικιωμένα μέλη τους είναι η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν περίθαλψη ηλικιωμένων σε κρατικές δομές που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου φροντίδα, και η εδώ και τώρα αύξηση στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ