Παρασκευή 17 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Η μάχη για την επιβίωση συνεχίζεται με κάθε μορφή σε όλη την ύπαιθρο

Στις επάλξεις του αγώνα παραμένουν οι βιοπαλαιστές αγρότες σε όλη τη χώρα, που εδώ και καιρό διεξάγουν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, με μπλόκα και άλλες πρωτοβουλίες. Κινητοποιήσεις που μεγιστοποίησαν την πίεση στην κυβέρνηση, η οποία προχτές ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα στοιχειώδους ανακούφισης, όπως την επιστροφή του φόρου για το πετρέλαιο για το 2023. Τώρα οι αγρότες συζητούν στα χωριά, στα μπλόκα και τους συλλόγους τους για τον μεγάλο αγώνα που έδωσαν και παραμένουν σε ετοιμότητα, αξιοποιούν κι άλλες μορφές ώστε να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός.

Στο πλαίσιο αυτό, σε συσπείρωση στους Αγροτικούς Συλλόγους και συνέχιση της πάλης με εναλλασσόμενες μορφές καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας, μετά την απόφαση να σταματήσουν το μπλόκο που είχαν στήσει στο Φιλώτα.

Με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι «μέσα από τους συντονισμένους αγώνες μαζί με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, καταφέραμε πανελλαδικά να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις και μερική ικανοποίηση των αιτημάτων μας».

Αναφέρει επίσης ότι συνεχίζουν τις διεκδικήσεις τους για κατώτερες εγγυημένες τιμές, για αφορολόγητο πετρέλαιο, για πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας και προστίμου ρύπων, για επιδότηση μέσων, εφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά κ.ά. Και καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους να συνειδητοποιήσουν ότι η μάχη «για την επιβίωσή μας είναι συνεχής και αδιάλειπτη, με εναλλασσόμενες μορφές πάλης και θα γίνεται αποτελεσματική με βάση τη συμμετοχή, την ενότητα και την αποφασιστικότητά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ