Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πλωτό τείχος για τη Ζώνη

Πλωτό τείχος από λάντζες, ρυμουλκά, πλωτούς γερανούς και μαούνες θα στηθεί αύριο Πέμπτη στις 7 το πρωί στην μπούκα του λιμανιού του Πειραιά, κλείνοντας μέχρι τις 10 τη διέλευση κάθε πλοίου από και προς το λιμάνι.

Ο τρίωρος συμβολικός αποκλεισμός του λιμανιού αποτελεί την πρώτη κοινή αγωνιστική κινητοποίηση του μετώπου που έχουν συγκροτήσει δεκάδες φορείς, για να σώσουν τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη από το «λουκέτο» που της επιφυλάσσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μέσω της αιφνιδιαστικής απόφασης του υπουργού Πολιτισμού να χαρακτηρίσει τη ναυπηγοεπισκευαστική βάση της Κυνοσούρας Σαλαμίνας αρχαιολογική ζώνη Α', δηλαδή περιοχή υψίστης προστασίας όπως είναι η Ακρόπολη!

Χτες το μεσημέρι, έγινε νέα σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων στο Πνευματικό Κέντρο Περάματος. Στο αγωνιστικό μέτωπο συμμετέχουν όλα τα σωματεία των εργαζομένων της Ζώνης και οι εργοδοτικές Ενώσεις οι δήμοι της περιφέρειας του Πειραιά, τα Εργατικά Κέντρα Πειραιά και Σαλαμίνας, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, καθώς και οι Ενώσεις των ιδιοκτητών λαντζών, πλωτών γερανών, ρυμουλκών, φορτηγίδων και άλλων.

Ανοίγοντας τη συζήτηση στη σύσκεψη ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ι. Πουντίδης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη στάση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, ο οποίος ενώ είχε αναλάβει τη δέσμευση να ανακοινώσει στις αρχές του Μάρτη τις κυβερνητικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της Ζώνης, όχι μόνο δεν έχει πει κουβέντα, αλλά αρνείται να πάρει θέση και απέναντι στην απόφαση του υπουργού Πολιτισμού. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο δήμαρχος Περάματος Ι. Πατσιλινάκος και ο αντιδήμαρχος Κερατσινίου κ. Βρεττάκος.

Οσον αφορά τα οργανωτικά μέτρα που πάρθηκαν για την αυριανή κινητοποίηση αποφασίστηκε ότι στις 6 το πρωί θα αναχωρήσουν τα πλωτά μέσα ταυτόχρονα από κεντρικό σημείο της Ζώνης στο Πέραμα, τη Γερμανική Σκάλα και το μόλο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο σκάφη να αποπλεύσουν και από το μόλο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας. Στα σκάφη θα επιβαίνουν οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης, των μεταλλουργικών επιχειρήσεων του Πειραιά και δημότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ