Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΚΕ είναι η λύση!

Μην τα θες όλα δικά σου. 2,77 ευρώ και πολλά σάς είναι και όχι όλοι. Από πού να το πιάσει κανείς και πού να τ' αφήσει. Ποιος να το πίστευε ότι στην εποχή του 2023, η χώρα μας θα είχε καταντήσει χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας». Οχι ότι δεν ήταν πριν, αλλά λέμε τώρα. Ποιος να το πίστευε ότι στην εποχή του 2023, στην εποχή που η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται για την ψηφιοποίηση και την ευκολία με την οποία οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, στις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, ναι σε αυτές τις δυνάμεις που η φυσική τους ηγεσία παρακολουθείτο με ωτακουστές από την κλειδαρότρυπα, οι στρατιωτικοί θα εργάζονται χωρίς να αμείβονται.

Μην λέτε ότι δεν συμβαίνει. Συμβαίνει και μάλιστα με θριαμβολογίες από τα χείλη του ίδιου του πρωθυπουργού. Είδε και απόειδε η κυβέρνηση από το ασφυκτικό pressing των συνδικαλιστικών ενώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών και την προσφυγή χιλιάδων στρατιωτικών στα δικαστήρια και λίγο πριν τις εκλογές (εδώ κανονικά γελάμε), λίγο πριν τις εκλογές που λέτε, μετά από έξι (6) ολάκερα χρόνια (από 01.1.2017), με ευθύνη για την καθυστέρηση τόσο της νυν (ΝΔ), αλλά και της προηγούμενης (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) (συγ)κυβέρνησης, υπογράφηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ - μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας) για την αποζημίωση των στρατιωτικών που αποδεδειγμένα εργάζονται κατά τις νυκτερινές ώρες (22.00 έως και 06.00 της επόμενης ημέρας).

Κι όμως. Ηρθε ως χριστουγεννιάτικο δώρο η απόφαση αυτή. 23 Δεκεμβρίου 2022. «Ουάου», αναφώνησαν όλες και όλοι οι στρατιωτικοί. «Επιτέλους», ακούστηκαν δυνατά οι φωνές των στρατιωτικών σε όλα τα στρατόπεδα απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, που εκτελούσαν νυκτερινή υπηρεσία στο κρύο, στη βροχή, στο ποτάμι, στις Πτέρυγες Μάχης, στα Πολεμικά Πλοία, στους φούρνους, στα νοσοκομεία, στα περίπολα με τους σκύλους.

Ηταν νύκτα όμως, όταν άκουσαν το ευχάριστο νέο. Ξημέρωσε και είπαν: «Βρε δεν πάμε να διαβάσουμε την απόφαση, να δούμε τι λέει;». Ε, τότε ήταν που έπεσαν από τα σύννεφα. Οι ιαχές της χαράς έγιναν ιαχές αγανάκτησης. Οι συζητήσεις φούντωσαν. Οι γλώσσες άρχισαν να βγάζουν οργή. Τι διάβασαν; Κρατηθείτε. Η αποζημίωσή τους; 2,77 ευρώ την ώρα. Ναι. Καλά ακούσατε. 2,77 ευρώ (μεικτά) την ώρα. Ανοίξτε τα πορτοφόλια. Ηρθε η ανάπτυξη βρε.

Κι όμως, αυτά που διάβασαν δεν σταμάτησαν στα 2,77 ευρώ την ώρα. Η καρπαζιά από την κυβέρνηση, που ξεχειλίζει από αγάπη για τις/τους στρατιωτικούς, ήταν άλλη. Τι είπε απροκάλυπτα η κυβέρνηση στις/στους στρατιωτικούς; Κρατηθείτε. Θα εργάζεστε οκτώ (8) ώρες, αλλά θα σας πληρώνω τις πέντε (5). Τις άλλες τρεις (3) ώρες θα μου τις χαρίζετε. Θα εργάζεστε δεκαέξι (16) ώρες, αλλά θα σας πληρώνω τις δέκα (10). Τις άλλες έξι (6) ώρες θα μου τις χαρίζετε. Θα εργάζεστε είκοσι τέσσερις (24) ώρες, αλλά θα σας πληρώνω τις δεκαπέντε (15). Τις άλλες εννέα (9) ώρες θα μου τις χαρίζετε. Θα εργάζεστε τριάντα δύο (32) ώρες, αλλά θα σας πληρώνω τις είκοσι μία (21). Τις άλλες έντεκα (11) ώρες θα μου τις χαρίζετε. Θα εργάζεστε σαράντα οκτώ (48) ώρες, αλλά θα σας πληρώνω τις είκοσι οκτώ (28). Τις άλλες είκοσι (20) ώρες θα μου τις χαρίζετε.

«Α, και για προσέξτε κάτι άλλο», «το πιο ωραίο, που θα είναι και το πρωτοχρονιάτικο δώρο μας», είπε η κυβέρνηση. Πείτε στους συναδέλφους σας τους ΟΒΑ, τους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης ντε, που θα γεμίσουν τα στρατόπεδα την επόμενη πενταετία, ότι θα εργάζονται τη νύκτα και δεν θα παίρνουν μία. Ναι, καλά ακούσατε. Δεν θα πάρουν ούτε ένα λεπτό». Κάτι σαν «κοινωνικός πόρος» ακούστηκε αυτό. Ξέρουν πολύ καλά οι Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ). Να είναι όμως μόνο οι ΟΒΑ; Οχι βέβαια. Δεν θα πληρώνονται, αν και θα εργάζονται τη νύκτα, όσοι εκτελούν κυλιόμενα ωράρια. Δηλαδή; Ας πούμε όσοι εργάζονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία, οι συνοδοί στρατιωτικών σκύλων, οι συνάδελφοι που από τα αξημέρωτα ψήνουν ψωμί κ.λπ. Θα εργάζονται, αλλά δεν θα πληρώνονται, γιατί η κυβέρνηση πρέπει να μαζέψει χρήματα για να αγοράσει όπλα, για να τα στείλει στην Ουκρανία.

Αυτή είναι ανάπτυξη. Να σας χαιρόμαστε βρε.

Οι στρατιωτικοί ξύπνησαν. Ξέρουν πλέον ότι τα κόμματα που εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση (είτε ως αυτοδύναμα, είτε ως συγκυβερνήσεις) τους θεωρούν δεδομένους. Ψίχουλα τους δίνουν, για να μην φωνάζουν. Τα προβλήματα όμως τρέχουν. Οι οικογένειες αναζητούν λύσεις και αυτοί που τα δημιούργησαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) δεν μπορούν να τα λύσουν. Δεν θέλουν να τα λύσουν. Δεν το πιστεύουν. Δεν γουστάρουν βρε αδελφέ. Αυτή είναι η πολιτική τους.

Η λύση είναι μία και είναι μονόδρομος. Πρέπει να δυναμώσει κι άλλο η φωνή των στρατιωτικών. Πρέπει να δυναμώσει κι άλλο η φωνή των οικογενειών τους. Η δυνατή φωνή τους παραμένει το ΚΚΕ. Η ισχυροποίησή του, μέσα και έξω από τη Βουλή, είναι ο μόνος πιστοποιημένος φραγμός στην περαιτέρω φτωχοποίηση του λαού. Αναζητούμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ όπου κι αν ψηφίσουμε. Ενισχύουμε τη «χακί» εντεκάδα.


Του
Ανέστη ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ*
* Ο Α. Τσουκαράκης είναι Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) εν αποστρατεία, επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β' Πειραιά


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ