Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΕΜΠ
Απαιτούν την κατάργηση του ιδιωτικού μεταπτυχιακού του ομίλου ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ

Την έντονη αντίθεσή τους στο ιδιωτικό μεταπτυχιακό του Ομίλου ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ, που θα χρησιμοποιεί τις υποδομές, το προσωπικό και το brand name του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, εκφράζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΕΜΠ.

Ο όμιλος δηλώνει ότι «δεν κάνουμε δωρεά στο ΕΜΠ, κάνουμε επένδυση» και δείχνει ότι στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει μια δεξαμενή υποψηφίων που θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας σε αυτόν, αξιοποιώντας ως «κράχτη» την ταμπέλα του ΕΜΠ και το ακαδημαϊκό βάρος του προσωπικού του.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο ΕΜΠ θέτουν μια σειρά από ερωτήματα για το τι θα διδάσκεται ο μηχανικός από τη ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ και θυμίζει ότι η εταιρεία είναι «υπεύθυνη για πολλά εργατικά "δυστυχήματα" - δολοφονίες εργατών, για τις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις του ΔΠΥ χωρίς εργασιακά δικαιώματα, τις χιλιάδες απλήρωτες υπερωρίες μηχανικών και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας».

Σχολιάζουν ειδικά για το μεταπτυχιακό ότι θα είναι «κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της αγοράς, καθώς θα αποσκοπεί στην εκπαίδευση μηχανικών οι οποίοι θα μελετούν και διαχειρίζονται έργα με γνώμονα το κέρδος των ομίλων, την "αυστηρά ορθολογική λήψη αποφάσεων (value for money)", τη λογική κόστους/οφέλους».

Παράλληλα θέτουν τα ερωτήματα:

  • Τι θα γίνει αν κάνουν αίτηση, για το εν λόγω μεταπτυχιακό πρόγραμμα, εργαζόμενοι από ανταγωνιστικούς ομίλους ή τι θα γίνει αν θελήσουν και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η ΑΒΑΞ, ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και η ΙΝΤΡΑΚΑΤ να ιδρύσουν τα δικά τους μεταπτυχιακά προγράμματα στο ΕΜΠ; Θα γίνει το ΕΜΠ σούπερ μάρκετ μεταπτυχιακών τίτλων για διάφορους ομίλους;
  • Με ποιο κριτήριο θα επιλέγονται οι φοιτητές που το παρακολουθούν και τι δεσμεύσεις θα έχουν απέναντι στον επιχειρηματικό όμιλο;
  • Ποιοι εργαζόμενοι θα στελεχώσουν τις εκπαιδευτικές και διοικητικές του ανάγκες; Με τι όρους εργασίας θα γίνει αυτό;
  • Ποιες υποδομές του ΕΜΠ θα αξιοποιεί; Με τι όρους απέναντι στο ίδρυμα;
  • Θα έχει δίδακτρα; Τι έξοδα θα επιβαρύνονται οι φοιτητές του;

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν τους φοιτητές, τους μηχανικούς, τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους στο ΕΜΠ να ορθώσουν ανάστημα και ζητούν «κατάργηση του ιδιωτικού μεταπτυχιακού του ομίλου ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ εδώ και τώρα!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ