Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να ανακληθούν οι εκλογές - παρωδία

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΑΠΘ

Να απόσχουν και να ακυρώσουν στην πράξη τη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εκλογών - παρωδία καλούν τους φοιτητές οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ. Απαιτούν από τις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν αυτήν την παρωδία, που προκήρυξαν για σήμερα, Τρίτη 21/2.

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ», «οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ήδη τους έχουμε γυρίσει την πλάτη!

Σε όσες προσπάθειες έγιναν σε άλλα πανεπιστήμια για να πραγματοποιηθούν οι ηλεκτρονικές εκλογές οι φοιτητές τις απέρριψαν στην πράξη.

Στο ΑΠΘ προσπαθούν με κάθε τρόπο να γίνουν, παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία τις έχει απορρίψει. Μόνο 59 είναι οι υποψήφιοι σε όλο το ΑΠΘ! Βλέποντας την παταγώδη αποτυχία τους μέχρι τώρα βάζουν στις εφορευτικές επιτροπές μέχρι και μεταπτυχιακούς φοιτητές χωρίς καν να το γνωρίζουν. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά βάζουν και τα φερέφωνα της κυβέρνησης, τα μέλη και στελέχη της ΔΑΠ - ΟΝΝΕΔ, να απειλούν φοιτητές με τραμπούκικο τρόπο για να μπουν στις εφορευτικές επιτροπές. Δεν θα το ανεχτούμε».

Αναδεικνύουν ότι σε δεκάδες Τμήματα, κάτω από την πίεση των φοιτητών, γίνονται δεκτοί στις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησης οι πραγματικοί τους εκπρόσωποι, που εκλέχθηκαν στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές. «Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε εκλέξει τους πραγματικούς μας εκπροσώπους μέσα από τις μαζικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες», αναφέρουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ