Τρίτη 21 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάλεσμα προς τους γονείς για συμπόρευση ενάντια στην «αξιολόγηση» - μοχλό κατηγοριοποίησης

«Τα συμφέροντα και οι αγωνίες μας είναι κοινά! Εμείς, οι πολλοί, έχουμε τον νου μας στο παιδί! Ας δώσουμε ένα "μάθημα" στους λίγους που υπονομεύουν το μέλλον του!».Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η ΔΟΕ με επιστολή της στους γονείς των μαθητών, να συμπορευτούν στον αγώνα ενάντια στην «ατομική αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών.

Στην επιστολή σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Οι εκπαιδευτικοί δεν φοβόμαστε την "αξιολόγηση", δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί "δεν θέλουμε να ξεβολευτούμε" όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια, αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών (...)

Αυτό που φοβόμαστε επομένως δεν είναι η "αξιολόγηση"! "Φοβόμαστε" όμως αυτό που θέλουν να φέρουν μέσα από τη λεγόμενη "αξιολόγηση".

Στον 21ο αιώνα δεν ζούμε σε γυάλα. Την ίδια "αξιολόγηση" υλοποιούν εδώ και δεκαετίες σε πολλές μεγάλες χώρες της ΕΕ, στην Αγγλία, στην Αμερική. Ξέρουμε πολύ καλά, και πρέπει να το γνωρίζετε κι εσείς, ότι όπου εφαρμόζεται έχουν δημιουργηθεί σχολεία πολλών ταχυτήτων, με διαφοροποιημένο πρόγραμμα, που αντιεπιστημονικά διαχωρίζουν τους μαθητές σε α' και β' κατηγορίας.

Είναι προφανές ότι η στόχευση του υπουργείου είναι να καθυποτάξει τους εκπαιδευτικούς μέσω της ατομικής αξιολόγησης, προκειμένου να αποδεχτούν ένα σχολείο το οποίο διαχρονικά υποβαθμίζεται για την πλειοψηφία των παιδιών που προέρχονται από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, που βάζει ακόμα μεγαλύτερα εμπόδια σε όσα παιδιά θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Ενα σχολείο πανάκριβο για την οικογένεια, κατηγοριοποιημένο, που λειτουργεί με όρους επιχείρησης, μετρά έσοδα - έξοδα, αναζητά πόρους για να διασφαλίσει μία στοιχειώδη λειτουργία».

Συνεχίζουν τον αγώνα

Οι εκπαιδευτικοί, μετά τη μαζική απεργία τους στις 15 Φλεβάρη, συνεχίζουν με απεργία - αποχή από τις διαδικασίες της «ατομικής αξιολόγησης». Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ ν. Ρεθύμνης ανακοίνωσε πως «μαζικά, αποφασιστικά, μπλοκάραμε την έναρξη της "ατομικής αξιολόγησης" στο Δημοτικό Ζωνιανών και Ανωγείων. Ο σύμβουλος Εκπαίδευσης δεν προχώρησε σε ενημέρωση για την "αξιολόγηση", αφού οι συνάδελφοι συμμετείχαν στην απεργία αποχή». Στο ίδιο πλαίσιο, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Α' Αθήνας (Α' Σύλλογος, «Αθηνά», «Αριστοτέλης», «Παπαμαύρος», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Μακρυγιάννης», «Παρθενώνας») καλούν τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς σε διαδικτυακή σύσκεψη την Πέμπτη 23/2, στις 6.30 μ.μ., μέσω zoom (https://us02web.zoom.us/j/85153829519 - Meeting ID: 851 5382 9519).

Παράλληλα αναδεικνύονται στην πράξη και διάφορα αντιεπιστημονικά και ευτράπελα στην προσπάθεια του υπουργείου να επιβάλει την αξιολόγηση, όπως αυτό που καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σικυώνας - Ξυλοκάστρου, ότι τους νεοδιόριστους της Ειδικής Αγωγής στον νομό θα τους αξιολογήσουν οι συντονιστές Γενικής Αγωγής, δηλαδή συντονιστές άλλου αντικειμένου!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση για τη μονιμοποίηση νεοδιόριστων (2024-08-28 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τις νέες απειλές για την «αξιολόγηση» (2024-07-17 00:00:00.0)
Με συλλογική δράση απέναντι στην «αξιολόγηση» (2024-01-30 00:00:00.0)
Πολύμορφες δράσεις απέναντι στην «αξιολόγηση» (2023-04-27 00:00:00.0)
Μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας στους δρόμους όλης της χώρας (2023-02-18 00:00:00.0)
Τροπολογία για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών (2023-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ