Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Μαθήματα αγώνα και αξιοπρέπειας στους δρόμους όλης της χώρας

Από το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Από το απεργιακό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Εναν σημαντικό σταθμό στον αγώνα για να μπει φραγμός στους σχεδιασμούς για ένα σχολείο κατηγοριοποιημένο και υποβαθμισμένο για τους πολλούς αποτελεί η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την περασμένη Τετάρτη, 15 Φλεβάρη, απέναντι στην προώθηση της «ατομικής αξιολόγησης».

Ηταν μια μέρα που ο κόσμος της Εκπαίδευσης συμμετείχε με υψηλά - και σε περιπτώσεις πολλών σχολείων καθολικά - ποσοστά στην απεργία των Ομοσπονδιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η διάθεση για κλιμάκωση, με περιεχόμενο που στρέφεται συνολικά ενάντια στη διαρκή υποβάθμιση που φέρει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων, που αντιπαλεύει την προσπάθεια χειραγώγησης και δημιουργίας ενός «δάσκαλου σκυφτού» που θα υποκλίνεται σε αυτήν την πολιτική, διατρανώθηκε μέσα από την απεργία και τις συγκεντρώσεις αλλά και στην πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή 63 Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ.

Οι εκπαιδευτικοί έχουν συμπαραστάτες σε αυτόν τον αγώνα τους εκπρποσώπους σωματείων που βρέθηκαν σε αγώνες, όπως της «e-food», της COSCO, τους εργαζόμενους γονείς, δήλωσαν πως επιλέγουν το πλευρό της συμπόρευσης με τους δασκάλους των παιδιών τους, για ένα σχολείο που αξίζει στα παιδιά τους. Στο πλευρό τους και η ΑΣΓΜΕ και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Στήριξη σε αυτόν τον αγώνα δίνει με όλες τις δυνάμεις το ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, τη βδομάδα που πέρασε κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει διετή προϋπηρεσία, προκειμένου να μπει τέλος στην ομηρία και την αβεβαιότητα που βιώνουν καθώς η κυβέρνηση ξεκινά από αυτούς την «ατομική αξιολόγηση» ως όρο για τη μονιμοποίησή τους. Η τροπολογία απορρίφθηκε ασυζητητί, χωρίς να ειπωθεί κουβέντα ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ