Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΔΡΥΜΑ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»
Στον «αέρα» το έργο για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

«Ασύμφορη» κρίνει την κατασκευή ο χορηγός

Μία ακόμα απόδειξη ότι όσο ο σχεδιασμός και η κατασκευή νοσοκομείων και άλλων δομών Υγείας γίνονται με κριτήριο την ένταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, όλο και περισσότερο θα υπονομεύεται η ανάγκη του λαού και των παιδιών του για πρόσβαση σε σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υγειονομικές υπηρεσίες, αποτελεί η ακύρωση των έργων κατασκευής τριών νοσοκομείων από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Ο λόγος που επικαλείται ο ιδιώτης «χορηγός» ήταν ότι ο διαγωνισμός βγήκε άγονος, επειδή ήταν πολύ υψηλές οι προσφορές και εκτός «οικονομικού αντικειμένου» του ιδρύματος.

Ετσι, στον «αέρα» είναι πλέον η κατασκευή του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Εναν χρόνο λοιπόν μετά τα πανηγύρια της κυβέρνησης, που είχε ψηφίσει στη Βουλή τις σχετικές συμφωνίες με το ίδρυμα, τώρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα εύχεται να γίνει νέος διαγωνισμός με ...«πιο κανονικές τιμές»! Δηλαδή, το αν θα αποκτήσει κάποτε παιδιατρικό νοσοκομείο ή όχι η Βόρεια Ελλάδα εξαρτάται από τα «πιο κανονικά» κέρδη των κατασκευαστικών ομίλων.

Στην ίδια κατεύθυνση, των συμπράξεων με ιδιώτες, κινείται και η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, με τον αρμόδιο τομεάρχη του, Ανδρέα Ξάνθο, να καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την υλοποίηση της σχετικής σύμβασης με το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

ΚΚΕ: Να ανεγερθεί με ευθύνη του κράτους

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τονίζει ότι «η ακύρωση του διαγωνισμού για την ανέγερση νέου παιδιατρικού νοσοκομείου δείχνει ότι η ανάγκη του λαού για σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας δεν μπορεί να εναποτίθενται σε καπιταλιστές και στις δωρεές τους.

Η κυβέρνηση μοιράζεται την ευθύνη με τους προκατόχους της, όλους όσοι στηρίζουν την επιχειρηματική δράση στον τομέα της Υγείας, όλους όσοι θέλουν τα νοσοκομεία να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις που θα αποφέρουν κέρδος.

Το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο, όπως και όλες οι άλλες απαραίτητες νοσοκομειακές δομές, πρέπει να ανεγερθούν με ευθύνη του κράτους και να εξασφαλιστεί η πλήρης πρόσβαση του λαού σε αυτές, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν λειτουργία τους και επάρκεια σε προσωπικό και υποδομές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ