Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στους δρόμους για την ενίσχυση των δομών Υγείας

Στους δρόμους βγαίνουν εργατικά σωματεία και φορείς σε μια σειρά πόλεων διεκδικώντας ενίσχυση των δομών Υγείας.

Στην Αττική, το Σάββατο 18/2, στις 11 π.μ. στο Περιστέρι (σταθμός μετρό «Αγ. Αντώνιος») οργανώνεται η πρώτη συγκέντρωση που έχουν αποφασίσει σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας για την Υγεία. Η επόμενη κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για τις 4/3 στο Χαϊδάρι, με τους φορείς να θέτουν στο επίκεντρο την οριακή κατάσταση του μοναδικού νοσοκομείου της περιοχής, του «Αττικού». Απαιτούν να επαναλειτουργήσει πλήρως το Νοσοκομείο Δυτικής Αθήνας (πρώην Λοιμωδών), αλλά και μέτρα για την ουσιαστική ενίσχυση της ΠΦΥ, ενάντια στο «νέο ΕΣΥ» της έντασης της επιχειρηματικής δράσης.

Κινητοποίηση την Τετάρτη 22/2 στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Υγείας οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, διεκδικώντας την άμεση στελέχωση όλων των δομών Υγείας της περιοχής, την πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων κ.λπ., όπως και τη δημιουργία Γενικού Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Σημειώνεται ότι για την Τετάρτη 22 Φλεβάρη έχει αποφασιστεί πανελλαδική πανυγειονομική απεργία από την ΠΟΕΔΗΝ, με συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη, στις 8.30 π.μ., με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να απαιτούν την ενίσχυσή τους σε μέσα και μόνιμο προσωπικό, καταγγέλλοντας παράλληλα την άρνηση της κυβέρνησης να χορηγήσει το επίδομα επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας σε όλους όσοι το δικαιούνται.

Στο πλαίσιο της απεργίας και μετά από σύσκεψη συντονισμού σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης για την Υγεία, οργανώνεται συγκέντρωση την Τετάρτη 22/2, στις 10.30 π.μ., στην είσοδο των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Παράλληλα, κάλεσμα σε όλα τα σωματεία εργαζομένων να συνδιοργανώσουν διήμερο πανελλαδικής δράσης, τη Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Φλεβάρη, με συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες Υγείας, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες και υπηρεσίες Υγείας, απευθύνουν σωματεία εργαζομένων από νοσοκομεία και υπηρεσίες Υγείας της Αττικής.

Την Τετάρτη το μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο

Στην Κρήτη, στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες σωματείων υγειονομικών, εργατικών συνδικάτων και άλλων φορέων για το μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία, που οργανώνεται την Τετάρτη 22 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ. στο Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας). Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων βρίσκονται οι διεκδικήσεις για την ενίσχυση των νοσοκομείων του νησιού, κόντρα στην υποβάθμιση, στην υποστελέχωση, στους σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις και «λουκέτα», στην ένταση της επιχειρηματικής δράσης που προωθούν διαδοχικά όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή με το αντιδραστικό «νέο ΕΣΥ». Στον αντίποδα αυτών των σχεδιασμών, τα σωματεία απαιτούν αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο κ.λπ.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν ως εξής για το συλλαλητήριο: Από Ρέθυμνο, στις 3 μ.μ. στο ΚΤΕΛ. Από Αγ. Νικόλαο, στις 3.30 μ.μ. στο ΚΤΕΛ. Από Ιεράπετρα, στις 3 μ.μ. στο ΚΤΕΛ. Από Σητεία, στις 2 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ