Σάββατο 18 Φλεβάρη 2023 - Κυριακή 19 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το τελευταίο «αντίο» στην Ντενίζ Μπαλτσαβιά

RIZOSPASTIS

Μέσα σε κλίμακα συγκίνησης και σεβασμού, οικείοι, σύντροφοι, συνάδελφοι, συναγωνιστές είπαν την Παρασκευή το τελευταίο «αντίο» στην θαυμάσια ηθοποιό, δασκάλα και αγαπημένη συντρόφισσα Ντενίζ Μπαλτσαβιά, που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Στην αίθουσα τελετών του Α' Νεκροταφείου έγινε η σεμνή τελετή αποχαιρετισμού. Συγγενείς της μοιράστηκαν στιγμές από τη ζωή της και εκπρόσωποι του Κόμματος και των ηθοποιών αναφέρθηκαν στην πολύπλευρη προσωπικότητα και προσφορά της.

Για τη μαχητική και ασυμβίβαστη στάση ζωής της που διαπερνούσε τόσο την καλλιτεχνική της διαδρομή όσο και τη θέση που είχε πάρει στον κοινωνικό αγώνα, μέσα από τις γραμμές του Κόμματος και υπηρέτησε αταλάντευτα με αίσθηση του καθήκοντος, μίλησε η Βαγγελιώ Κυριαζίδου, εκ μέρους της ΤΕ Καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, αναφέρθηκε στην υποκριτική δεινότητα της εκλιπούσας όπως την γνώρισε και ο ίδιος. Τη θλίψη των μελών του Σωματείου εξέφρασε η Ανδριανή Τουντοπούλου, εκ μέρους του ΣΕΗ - ΤΑΣΕΜ, η οποία περιέγραψε την καθημερινή παρουσία της από τη δεκαετία του 1970 μέσα στους αγώνες.

Εκ μέρους του ΔΣ και των φιλοξενούμενων στο «Σπίτι του Αγωνιστή» ο Στέλιος Λάμπρου αναφέρθηκε στη ζωή της ως έναν διαρκή αγώνα. «Ολοι εμείς από το "Σπίτι του Αγωνιστή" αισθανόμαστε ευτυχείς που τη γνωρίσαμε», τόνισε.


RIZOSPASTIS

Στην αποχαιρετιστήρια τελετή παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, η Στέλλα Βαλαβάνη, εκ μέρους του «Σπιτιού του Αγωνιστή», αντιπροσωπεία της ΤΟ καλλιτεχνών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ