Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΡΙΑ
ΣΥΡΙΑ
Με το σταγονόμετρο η ανθρωπιστική βοήθεια

Με φόντο τον νέο ισχυρό σεισμό που τάραξε προχτές την περιοχή στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας, εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ επιβεβαίωσε πως είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία τρία συνοριακά φυλάκια από όπου περνά η διεθνής βοήθεια για τους Σύρους σεισμόπληκτους που ζουν στις βορειοδυτικές περιοχές της εμπόλεμης χώρας. Ωστόσο η βοήθεια εξακολουθεί να φθάνει αργά και να μην καλύπτει ως τώρα τις βασικές ανάγκες των σεισμόπληκτων, που είναι αντιμέτωποι με τις συνέπειες του πολέμου και του ευρωατλαντικού εμπάργκο.

Νωρίτερα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε πως από την πρώτη έκκληση που απηύθυνε για τη συγκέντρωση 329 εκατομμυρίων δολαρίων για τους σεισμόπληκτους της Συρίας συγκεντρώθηκε το 17% του ποσού που χρειάζεται για να καλύψει βασικά είδη (σκηνές, κουβέρτες, ρουχισμός, ιατρικές προμήθειες κ.ά.).

Τη Δευτέρα, ο Σύρος Πρόεδρος, Μπασάρ Ασαντ, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ομάν, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό από το χτύπημα του καταστροφικού σεισμού της 6ης Φλεβάρη.

Ο σουλτάνος του Ομάν, Χάιθαμ μπιν Τάρικ αλ Σαΐντ, τον υποδέχθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Μουσκάτ προτού ξεκινήσουν τις διμερείς διαβουλεύσεις στο ανάκτορο, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια για τα χιλιάδες θύματα και τη συμπάθειά του στους σεισμόπληκτους της Συρίας.

Και οι δύο συμφώνησαν ότι οι «αδελφικές σχέσεις» μεταξύ των χωρών τους θα πρέπει να αναπτυχθούν σε όλα τα επίπεδα, ενώ στη συνέχεια συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Σε αντίθεση με άλλες αραβικές χώρες, κυρίως του Περσικού Κόλπου, το Ομάν δεν διέκοψε ποτέ τις διπλωματικές σχέσεις με την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ, παίζοντας ρόλο διαμεσολαβητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ