Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στον λαό και το ΚΚ Σουαζιλάνδης

Σε συζήτηση σχετικά με την «κατάσταση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σουαζιλάνδη» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε τα εξής:

«Θέλουμε να καταδικάσουμε απερίφραστα τη συνεχή κρατική καταστολή, τις δολοφονίες - όπως του Thulani Maseko, τις απαγωγές, βασανισμούς και φυλακίσεις σε βάρος αγωνιστών, μελών εργατικών συνδικάτων, φοιτητικών συλλόγων, από το απολυταρχικό καθεστώς του Μσουάτι.

Θέλουμε ιδιαίτερα να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο ΚΚ Σουαζιλάνδης, για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην οργάνωση της πάλης για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στο αντιδραστικό καθεστώς, που επιβλήθηκε στις 12 Απριλίου 1973, κι έχει έκτοτε επιβάλει απαγόρευση λειτουργίας πολιτικών κομμάτων, διαρκείς περιορισμούς στη συνδικαλιστική πάλη.

Καταδικάζουμε τις εκφοβιστικές συλλήψεις, τα βασανιστήρια ενάντια στα στελέχη του ΚΚ, το φόρτωμά τους με ψευδείς κατηγορίες, όπως των Bongi Mamba και Mvuselelo Mkhabela, με στόχο να κάμψουν την αγωνιστική στάση του ΚΚ για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Χαιρετίζουμε τους αγώνες του λαού της Σουαζιλάνδης. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά του, για νομιμοποίηση των πολιτικών κομμάτων, ασφαλή επιστροφή στη χώρα των πολιτικών εξόριστων - προσφύγων, άρση όλων των περιορισμών του δικαιώματος στη διαμαρτυρία, άρση της λογοκρισίας του Τύπου, κοινοβουλευτικές εκλογές χωρίς περιορισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ