Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Να μην πεταχτουν στον δρόμο 90 εργαζόμενοι της καθαριότητας

Ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών

Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για να παραμείνουν στη δουλειά τους 90 εργαζόμενες της καθαριότητας του Πανεπιστημίου Πατρών, οργανώνοντας, μεταξύ άλλων, παράσταση στο υπουργείο Εσωτερικών στις αρχές Μάρτη, παίρνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών.

Οπως αναφέρθηκε την περασμένη Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου, τέλος του επόμενου μήνα θα μείνουν στον δρόμο 90 εργαζόμενες και ουσιαστικά και οι οικογένειές τους, αφού δεν ανανεώνονται άλλο οι συμβάσεις εργασίας τους. Πρόκειται για υπαλλήλους που για χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ίδρυμα, με συνεχείς συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Αυτό θα συμβεί αφού η Πρυτανεία, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που έχουν θεσπίσει διαχρονικά οι έως και σήμερα κυβερνήσεις, προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Ετσι, θα μείνουν χωρίς δουλειά εργαζόμενες και εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι πολύτεκνοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών ή έχουν μέλη ΑμεΑ, που για χρόνια οι κυβερνήσεις κρατούσαν ομήρους.

Την ίδια ώρα, ο διαγωνισμός προβλέπει έξοδα 1,2 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο για τον εργολάβο που θα αναλάβει την καθαριότητα του Πανεπιστημίου (πληρώνοντας τους υπαλλήλους του με 300 - 400 ευρώ τομ μήνα), όταν οι μισθοί των εργαζομένων σήμερα, για την ίδια δουλειά, φτάνουν τις 900.000 ευρώ το έτος.

Ταυτόχρονα, όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος, απ' το 2006 που απαγορεύτηκαν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου συνεχώς μειώνονται και τα κενά «καλύπτονται» με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, εργαζόμενους με μπλοκάκια, χωρίς σταθερή και με δικαιώματα εργασία.

Εκτός απ' την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Σύλλογος ανακοίνωσε, επίσης, ότι όλο το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ενημερώσεις εντός και εκτός Πανεπιστημίου και κοινές δράσεις, τις μέρες του καρναβαλιού, με τους σπουδαστές του ΔΗΠΕΘΕ, σε συνεννόηση με τον Καρναβαλικό Οργανισμό του δήμου Πατρέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ