Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από την πρώτη στιγμή στο σημείο της τραγωδίας και στα νοσοκομεία της Λάρισας

Από την επίσκεψη της πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη
Από την επίσκεψη της πολυμελούς αντιπροσωπείας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη
Στο σημείο της πολύνεκρης σύγκρουσης στα Τέμπη αλλά και στα δύο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κλιμάκια των Κομματικών Οργανώσεων Λάρισας του ΚΚΕ, για να ενημερωθούν και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στον «Ευαγγελισμό» βρέθηκε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ. Αντίστοιχα, στα δύο δημόσια νοσοκομεία βρέθηκαν στελέχη της Τομεακής Οργάνωσης Λάρισας με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ, Αλέξη Ζορμπά.

Παράλληλα πέντε μονάδες αίματος από τη νεοσύστατη Τράπεζα αίματος πρόσφερε για τις ανάγκες των τραυματιών της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ. Οι μονάδες παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ενώ η Οργάνωση κάλεσε τους κατοίκους της πόλης ν' ανταποκριθούν στην έκκληση για αιμοδοσία.

Χτες το πρωί, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, βρέθηκε στον τόπο του δυστυχήματος και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Αφού ενημερώθηκε από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής για τις προσπάθειες που γίνονται να βρεθούν εγκλωβισμένοι επιβάτες και εργαζόμενοι, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στα ανθρώπινα λάθη. Εκφράζουμε την ανείπωτη θλίψη μας γι' αυτό το τραγικό ατύχημα. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των χαμένων και καλή ανάρρωση στους τραυματίες. Πολύ περισσότερο εκφράζουμε την οργή μας, πώς είναι δυνατόν να χάνονται άδικα το 2023 πολλοί άνθρωποι. Στις 7 Φεβρουαρίου υπήρχε ανακοίνωση των εργαζομένων ότι όπου να 'ναι έρχεται μεγάλο ατύχημα. Γιατί υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη συντήρηση των γραμμών, στη συντήρηση ασφαλείας, στη σήμανση και στο προσωπικό. Ομως, αυτοί που είναι υπεύθυνοι, και είναι όλες οι κυβερνήσεις αλλά και η εταιρεία, δεν απάντησαν τίποτα. Και να τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων που έσπασαν την εταιρεία σε 3 κομμάτια και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε αυτήν την τραγική εξέλιξη. Αμεσα θα πρέπει να παρθούν μέτρα για τη στήριξη των τραυματιών και των οικογενειών τους. Κάνουν τεράστιες προσπάθειες οι διασώστες και δεν υπάρχει αμφιβολία σε αυτό. Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αντιληφθεί ότι χωρίς τον σκληρό αγώνα του θα έχουμε δυστυχώς και τέτοια δραματικά φαινόμενα. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο από τον κόσμο».

Διαθέτουν μονάδες αίματος οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ

Παράλληλα μια σειρά από Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συνεισφέρουν μονάδες αίματος ανταποκρινόμενες στις άμεσες ανάγκες για τους δεκάδες τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ ενημέρωσε χτες ότι ήδη διαθέτει μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε για την κάλυψη των αναγκών από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία και λόγω της αδυναμίας να μεταφερθεί το αίμα στη γειτονική χώρα, ήταν στη διάθεση των αντίστοιχων δημόσιων νοσοκομείων για την κάλυψη αναγκών των ασθενών. «Στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" είχαν ήδη αξιοποιηθεί για παιδιά με μεσογειακή αναιμία, ενώ πλέον το υπόλοιπο αίμα που είναι στη διάθεση των δημοσίων νοσοκομείων, μετά από συνεννόηση, αξιοποιείται και για τις ανάγκες των τραυματιών στα νοσοκομεία της Λάρισας ή όπου άλλου μεταφερθούν», σημειώνει η Οργάνωση του Κόμματος, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την ανιδιοτελή έκφραση της αλληλεγγύης τους, που πραγματικά δεν έχει σύνορα. «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Επίσης:

-- Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τον λαό της πόλης να ανταποκριθεί άμεσα στην έκκληση για αιμοδοσία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

-- Η ΤΕ Πιερίας καλεί τον λαό της περιοχής να ανταποκριθεί στην έκκληση για αιμοδοσία, στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ