Πέμπτη 2 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Μηνύματα από συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων χωρών

Μηνύματα με τα οποία εκφράζουν τη θλίψη τους για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, αλλά και την οργή τους για την έλλειψη μέτρων που να αποτρέπουν τέτοια τραγικά συμβάντα, έχουν στείλει στο ΠΑΜΕ συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο.

«Στη ρίζα τέτοιων τραγωδιών, που γίνονται όλο και πιο συχνές παρά την πρόοδο των νέων τεχνολογιών, βρίσκονται πάντα οι επιλογές του κεφαλαίου», αναφέρει η συνδικαλιστική οργάνωση USB από την Ιταλία. «Είμαστε σίγουροι ότι η κινητοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων, με επικεφαλής το ΠΑΜΕ, θα μπορέσει να εντοπίσει, να καταγγείλει και να καταπολεμήσει την πολιτική ευθύνη για αυτήν την τραγωδία, έστω και με αυτήν τη φοβερή αφορμή», αναφέρει.

«Η ιδιωτικοποίηση σκοτώνει», σχολιάζει στο δικό του μήνυμα το γαλλικό Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρένα (CGT Cheminots Versailles). Υπενθυμίζει ότι σε μια σειρά από χώρες οι ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους σιδηρόδρομους αυξάνουν τα κέρδη τους «εις βάρος των θέσεων εργασίας των σιδηροδρομικών, της συντήρησης των υποδομών και της τήρησης των κανόνων ασφάλειας των σιδηροδρόμων».

«Οι ανθρώπινες ζωές έγιναν θυσία στον βωμό της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου και των επιχειρήσεων», σχολιάζει η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία.

Μηνύματα με τα οποία εκφράζουν τη θλίψη και τη συμπαράστασή τους πολλοί εργαζόμενοι από την Τουρκία έχουν αναρτηθεί στον λογαριασμό Διεθνών του ΠΑΜΕ στο Twitter.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ