Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρυθμός και χρώμα

Το «Αέναον Χοροθέατρο» του Ντανιέλ Λομέλ, που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, επιστρέφει στην Ελλάδα, για να παρουσιάσει για τρεις μόνο παραστάσεις (6-8/4) το έργο «Μέγεθος, Ρυθμός και Χρώμα», στο θέατρο «Κνωσός».

Το «Αέναον Χοροθέατρο» δημιουργήθηκε (1980) από τον Ντανιέλ Λομέλ με τη βοήθεια Ελλήνων καλλιτεχνών. Η πρώτη παράσταση δόθηκε με τη συνεργασία του Μίνου Βολανάκη στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα. Η ομάδα ενσωματώθηκε το 1982 στο δυναμικό του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και ο Λομέλ ανέλαβε τη διεύθυνση χορού στο ΚΘΒΕ. Μέχρι το 1990, το «Αέναον Χοροθέατρο» ανέβασε στην Ελλάδα 48 έργα. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει έδρα τη Γαλλία. Σκοπός της ομάδας είναι η παρουσίαση έργων της ελληνικής και ξένης σύγχρονης λογοτεχνίας - ποίησης και ζωγραφικής και η έρευνα της σχέσης χορού - θεάτρου στην αρχαία Ελλάδα, με έργα του αρχαίου δράματος.

Το έργο «Μέγεθος, Ρυθμός και Χρώμα» αποτελείται από δύο μέρη: Το πρώτο τιτλοφορείται «Ομιλητική της Ρήξης», ενώ στο δεύτερο, με τίτλο «Αφιέρωμα στο Νίκο Σκαλκώτα», ο Λομέλ αφηγείται χορογραφικά τα έργα «Δέκα σκίτσα για έγχορδα» και «Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ. 3» του Σκαλκώτα και το έργο «Ο Αφρός των Ηχων» του Ροζέ Κοκκίνη.

Η επόμενη παραγωγή του Χοροθεάτρου που θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα είναι οι «Βάκχες», σε μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ