Σάββατο 30 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το παιδικό βιβλίο γιορτάζει

Η αφίσα του φετινού γιορτασμού
Η αφίσα του φετινού γιορτασμού
Με παιδικό πανηγύρι και άλλες εκδηλώσεις θα γιορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), ημέρα γέννησης του Αντερσεν. Την 1/4 το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οργανώνει συζήτηση στην αίθουσά του (Αθ. Διάκου 4), 8 μμ, με θέμα «Το παιδικό βιβλίο και η παιδική λογοτεχνία στην Ελλάδα σήμερα». Στις 2/4, 7 μμ, ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου θα διοργανώσει εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου.

Στις 7/4 στην «Τεχνόπολη» (Γκάζι) από τις 10 πμ οργανώνεται παιδική γιορτή με δημιουργικές δραστηριότητες και έκθεση παιδικού βιβλίου.

Τα βραβεία του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου είναι: Βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου»: «Μέλπω η μοναδική» της Μαρίας Ρουσάκη, «Ο βασιλιάς των ονείρων» της Ευδοκίας Σκορδαλά - Κακατσάκη. Επαινος: «Αριστείδης, ο μικρός ιπποπόταμος» του Γιάννη Κοντού.

Βραβείο Μουσείου Γουλανδρή: «Η σφεντόνα του Δαβίδ» του Παντελή Καλιότσου, «Σκούνα Κοραλλία» του Πασχάλη Τσαρουχά. Επαινος: «Ο ατρόμητος αβέρωφ» της Αννας Ιακώβου, «Η παρεξήγηση» του Μάρκου Κάβουρα.

Βραβείο «Διονυσίου Τροβά» και «Παντελή Αλέφαντου»: «Ενα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου» των Ηλία Σταματελόπουλου και Μαρίας Ηλιοπούλου. Επαινος: «Το χθες του έρωτα» της Ηρώς Παπαμόσχου.

Βραβείο Εικονογράφησης στον Μιχάλη Κουντούρη για το βιβλίο του Χρήστου Μπουλώτη «Η ακρίδα με τα κόκκινα γοβάκια».

Βραβείο του Κύκλου «Πηνελόπη Δέλτα» στον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Μιχάλη Μερακλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ