Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» από τους Encardia

Με το εμβληματικό έργο του Γιάννη Ρίτσου, «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος», καταπιάνονται οι Encardia, παρουσιάζοντας το έργο για έξι παραστάσεις (11-12, 18-19, 25-26 Μάρτη) στο θέατρο «Olvio».

Οπως σημειώνουν: «Σε περίοδο "εγκλεισμού", οι Encardia, με την υπογραφή του εξαίρετου και πολυβραβευμένου κιθαριστή τους Μιχάλη Κονταξάκη, καταπιάνονται μουσικά με το ποίημα και μας εκπλήσσουν με μια τελείως καινούργια και διαφορετική πρόταση, αυτήν τη φορά με άκρως θεατρικό ένδυμα!

Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο έργο (κείμενο ζυμωμένο μέσα σε δεκαπέντε μουσικές ενότητες με πρωτότυπα τραγούδια και ιντερμέδια) σε πολλές και ποικίλες διαστάσεις, που έχει οδηγό την αισθητική τους ταυτότητα και ηχητικό περιβάλλον τον σμιλευμένο ήχο του συγκροτήματος.

Η μελοποίηση των στίχων του Ρίτσου άλλοτε ανασύρει μελωδίες και ρυθμούς από τον Ιταλικό Νότο και το ποικίλο ρεπερτόριο των Encardia κι άλλοτε τις χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές της Σονάτας του Σεληνόφωτος του Μπετόβεν.

Επί σκηνής οι πέντε μουσικοί αλληλεπιδρούν με τους χορευτές, κι αυτοί με τη σειρά τους σαν σκιές απ' το παρόν ή το μέλλον, συνομιλούν με τη γυναίκα με τα μαύρα κάτω από ένα "αμείλικτο φεγγαρόφωτο"...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ