Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» για τις εκδικητικές απολύσεις στη «Eurodrip»

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων στο εργοστάσιο της «Rivulis - Eurodrip» στα Οινόφυτα, δηλώνουν τα συνδικάτα της περιοχής, μετά και την παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας που πραγματοποίησαν χτες Τρίτη και τη συνάντηση που έγινε με εκπροσώπους του υπουργείου και της εργοδοσίας.

Στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας, που κάλεσαν το επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στη «Rivulis - Eurodrip», το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας και το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος", παραβρέθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, εκφράζοντας τη στήριξη στον αγώνα που δίνουν.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε ξεκάθαρα, για μία ακόμη φορά, ότι το ξεσάλωμα της εργοδοσίας πάει χέρι χέρι με τους αντεργατικούς νόμους των κυβερνήσεων. Παρά το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των συνδικάτων αντέκρουσαν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας και απέδειξαν ότι δεν συντρέχει «σπουδαίος λόγος» για την απόλυση του προέδρου του σωματείου, αλλά, αντίθετα, πρόκειται για στοχοποίηση της συνδικαλιστικής του δράσης και χτύπημα του ίδιου του σωματείου και του δικαιώματος των εργαζομένων να διεκδικούν οργανωμένα, οι εκπρόσωποι του υπουργείου κρύφτηκαν πίσω από τον νόμο Χατζηδάκη, δηλώνοντας αναρμόδιοι και παραπέμποντας στη δικαστική οδό.

«Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε καλά ότι οι νόμοι είναι κομμένοι και ραμμένοι στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας, καθώς μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας», αναφέρει ο Γιώργος Καβάλος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Χημικής Βιομηχανίας Βοιωτίας «Ο Σπάρτακος» και προσθέτει:

«Ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η μεγάλη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη, όπου ενώνουμε τις δυνάμεις μας, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, σε ολόκληρη τη χώρα και μετατρέπουμε την οργή και την οδύνη μας για το έγκλημα στα Τέμπη σε διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ