Τετάρτη 15 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ενας ακόμα πλειστηριασμός ανεστάλη από τη μαχητική παρέμβαση

Eurokinissi

Στην αναστολή ενός ακόμα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οδήγησε η κινητοποίηση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ χτες το μεσημέρι στην εταιρεία «do Value». Η παρέμβαση οργανώθηκε καθώς μια οικογένεια βιοπαλαιστών βρέθηκε αντιμέτωπη με τον κίνδυνο πλειστηριασμού της κατοικίας της, στην περιοχή των Μεγάρων. Παρά το γεγονός ότι οι δανειολήπτες είχαν ζητήσει επανειλημμένως τη ρύθμιση του χρέους, η εταιρεία δεν είχε ανταποκριθεί, αλλά ζητούσε ένα πολύ μεγάλο ποσό για να ανασταλεί ο πλειστηριασμός. Μάλιστα, η οικογένεια, εκτός από τα οικονομικά προβλήματα και το μικρό εισόδημα με το οποίο ζει, αντιμετωπίζει και σοβαρό πρόβλημα υγείας ενός μέλους της.

Μετά από τη συνάντηση με αντιπροσωπεία, ο πλειστηριασμός που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα, Τετάρτη, ανεστάλη, ενώ θα γίνει νέα ρύθμιση του χρέους, προκειμένου η οικογένεια να μπορεί να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή του.

«Ο αγώνας φέρνει αποτελέσματα», τόνισε ο Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής ενάντια στους πλειστηριασμούς, και κάλεσε τον καθένα και την καθεμία που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα «να αγωνιστεί να σώσει το σπίτι του, γιατί μπορεί να το σώσει, μέσα από τη λαϊκή πάλη, την οργάνωση».

«Για τους ομίλους, τις τράπεζες, σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας το παν είναι το κέρδος. Οι ζωές μας κοστολογούνται, μπαίνουν στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους. Ετσι όπως λογίζουν τις ζωές μας, έτσι λογίζουν και τα σπίτια μας. Τα κέρδη να είναι καλά, ανεξάρτητα ποιος ζει σε αυτήν την κατοικία», σχολιάζει το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ