Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Ντόρος να γίνεται... »

«

Ο άδειος τενεκές κάνει μεγαλύτερο κρότο», λέει ο λαός μας κι αυτή η ρήση «πάει γάντι» στη «μορφή αγώνα» που επιλέγουν, τον τελευταίο καιρό, κάποια από τα ηγετικά αγροτικά στελέχη της ΝΔ, προκειμένου, όπως λένε, να αναδείξουν την αγροτική αγανάκτηση κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, προσέχουν ώστε αυτή η αγανάκτηση να στρέφεται μόνο κατά της κυβέρνησης - έτσι πιστεύουν ότι ωφελείται η ΝΔ, στην προσπάθεια που κάνει ν' αναρριχηθεί στην κυβερνητική εξουσία - κι όχι κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης και, ειδικότερα, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Σ' αυτά τα πλαίσια τα εν λόγω αγροτικά στελέχη - Κοκκινούλης, Νασίκας, Μποτός, Τσακίρης και ΣΙΑ - επέλεξαν να «γιορτάσουν αγωνιστικά» το Κιλελέρ, οργανώνοντας ξεχωριστή κινητοποίηση, στο χώρο του μνημείου των πεσόντων, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΣΥΝ και των ξεπουλημένων ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ. Στόχος της «αγωνιστικής» κινητοποίησης ήταν να αποδοκιμαστεί ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς -που όπως είχε ανακοινωθεί θα παρευρισκόταν στην εκδήλωση- και να δειχτεί ότι είναι αυτοί οι συνδικαλιστές που συνεχίζουν με «δυναμισμό» τον αγώνα της αγροτιάς, μήπως και «εξιλεωθούν» για τον υπονομευτικό ρόλο που έπαιξαν στη διάρκεια της τελευταίας κινητοποίησης, διαλύοντας τα μπλόκα.

Αλλά ο Γ. Δρυς «τους την έφερε» και δεν πήγε στην εκδήλωση, με αποτέλεσμα ...τα αυγά και τα μπουκάλια να πεταχτούν εναντίον του άτυχου Π. Κολίρη, γενικού γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας, που φυγαδεύτηκε από το χώρο της «εκδήλωσης».

Μπορεί ν' απέτυχαν «να κάνουν τα μούτρα κρέας» του υπουργού Γεωργίας, οι «αγωνισταράδες» της ΝΔ, πέτυχαν, όμως, το στόχο τους. Να τους δείξουν τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία προτίμησαν να προβάλουν τον ...αυγοπόλεμο και τα αλληλοσπρωξίματα στο χώρο του μνημείου του Κιλελέρ κι όχι το μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 92ης επετείου του ξεσηκωμού και της θυσίας των κολίγων, που πραγματοποιήθηκε, την ίδια ώρα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ