Τρίτη 2 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Πλημμελής η στελέχωσή της

Λειτουργεί με 40 άτομα, αντί για 80 που προβλέπεται από το νόμο

Για πλημμελή στελέχωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ακόμα και σε σχέση με το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της, έκανε λόγο χτες ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Τζουγανάτος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Στη συνέντευξη, που παραχώρησε με αφορμή το συνέδριο που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθήνα στις 18 και 19 Απρίλη, με τη συμμετοχή όλων των αρχών ανταγωνισμού των κρατών - μελών της ΕΕ, ο Δ. Τζουγανάτος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το προσωπικό της Επιτροπής αποτελείται από μόλις σαράντα άτομα, ενώ θα έπρεπε να έχει ογδόντα σύμφωνα με το νόμο και μόνο έξι άτομα ως επιστημονικό προσωπικό, ενώ ο νόμος προβλέπει τριάντα. Οσον αφορά, δε, τις κατά καιρούς δηλώσεις των εκάστοτε υπουργών που χρησιμοποιούν το ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού σαν φραστική απειλή προς τους επιχειρηματίες, ο Δ. Τζουγανάτος σχολίασε πως «τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν αυξημένες προσδοκίες στις οποίες η επιτροπή δεν μπορεί να αντεπεξέλθει».

Μεταξύ των άλλων, ο ίδιος ανέφερε ότι όσον αφορά σε δύο από τις γνωστές υποθέσεις που εξετάζει αυτό τον καιρό η Επιτροπή Ανταγωνισμού - εκείνη της φαρμακοβιομηχανίας «Glaxo» και της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ)- συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παρθούν οι τελικές αποφάσεις μέσα στο επόμενο δίμηνο. Ειδικότερα για τη δεύτερη, ο Δ. Τζουγανάτος είπε πως η Επιτροπή πρόκειται να ακούσει τις επόμενες ημέρες και την άλλη άποψη, εκείνη που υποστηρίζει την εταιρία.

Τέλος, αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού είπε ότι θα συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με:

  • Τις αερογραμμές.
  • Τον κανονισμό της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις.
  • Εκπαίδευση προσωπικού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ