Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
«Ξηλώματα» και προεκλογικά εγκαίνια

Η προεκλογική πρεμούρα της κυβέρνησης οδηγεί σε τραγελαφικές καταστάσεις, όπως στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά» με τα χτεσινά εγκαίνια του αξονικού τομογράφου.

Απ' τη μια μεριά έγιναν τα εγκαίνια του τομογράφου αλλά απ' την άλλη δε λειτουργεί κανένας γραμμικός επιταχυντής -διαγνωστικό και θεραπευτικό μηχάνημα - τη στιγμή που υπάρχουν δύο στο νοσοκομείο: Το καταπληκτικό κατόρθωμα επιτεύχθηκε και ο καινούριος επιταχυντής δε χωράει στο μέρος που ήταν ο παλιός!

Και για να μην υπάρχουν «παραφωνίες» στο προεκλογικό τοπίο των εγκαινίων, με εντολή του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, Ν. Παπανικολάου, αφαιρέθηκε απ' τον πίνακα ανακοινώσεων της ΕΣΑΚ Υγειονομικών το χτεσινό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» με τις δηλώσεις τηςΑλ. Παπαρήγα, που προειδοποιούσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αποφασιστικό χτύπημα στη δημόσια υγεία.

Στα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου - που έκανε η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Ιω. Πανοπούλου- δε συμμετείχε η Πενταμελής Επιτροπή των γιατρών της ΕΙΝΑΠ στο Νοσοκομείο «Μεταξά», η οποία θυμίζει με ανακοίνωση ότι το αίτημα για την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου στο «Μεταξά» διατυπώθηκε πριν από 20 χρόνια από τον διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής κ. Ανδρεάδη. «Ολα αυτά τα χρόνια, συνεχίζει η ανακοίνωση, η απόκτηση αξονικού τομογράφου υπήρξε βασικό αίτημα των κινητοποιήσεων των γιατρών, ενώ ο σύλλογος των εργαζομένων στήριξε το δίκαιο αίτημά μας και διεκδίκησε και αυτός με απεργιακές κινητοποιήσεις την προμήθεια του αξονικού».

Οπως καταγγέλλει η Πενταμελής, με απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου δόθηκε ο λόγος στο σύλλογο των εργαζομένων να χαιρετίσει στα εγκαίνια και τονίζει ότι τα εγκαίνια του αξονικού οφείλονται πρωτίστως στους αγώνες των γιατρών.

Και η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ καταλήγει με τη διαβεβαίωση ότι οι γιατροί θα συνεχίσουν τους αγώνες για ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και αναβάθμιση του νοσοκομείου, που θα σημάνει και αναβάθμιση των συνθηκών νοσηλείας των ασθενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ