Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη κατά της κρατικής τρομοκρατίας!

Για την επίθεση κατά των απεργών της ΒΙΟΜΑΓΝ και τη σύλληψη συνδικαλιστών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η βίαιη αντιμετώπιση από τα ΜΑΤ των εργατών της ΒΙΟΜΑΓΝ, ακόμη και δημοσιογράφων, και η σύλληψη πέντε συνδικαλιστών του σωματείου, αποτελεί μια ακόμη κραυγαλέα απόδειξη της καταπάτησης στοιχειωδών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της διαρκούς συρρίκνωσης των ελευθεριών του. Πρέπει να απαντήσει ενωμένα και αποφασιστικά.

Ο αγώνας των εργατών της ΒΙΟΜΑΓΝ είναι δίκαιος και είναι αναγκαίο να βρει ακόμα πιο πλατιά συμπαράσταση και αλληλεγγύη.

Το αντιδημοκρατικό όργιο (δίωξη του "Ριζοσπάστη", χτύπημα των διαδηλωτών, "αγροτοδικεία" και "μαθητοδικεία") είναι πλευρά του ίδιου προβλήματος και αποδείχνει τι θα συμβεί μετά τις εκλογές, στη λεγόμενη μετά ΟΝΕ εποχή, αν ο λαός μας δεν καταφέρει γερό χαστούκι στην αντιλαϊκή πολιτική και στους φορείς της. Επιβεβαιώνεται, επίσης, ότι ο αντικομμουνισμός πηγαίνει χέρι χέρι με τον αυταρχικό κατήφορο γενικά κατά των εργαζομένων.

Κάτω τα χέρια από τους εργάτες της ΒΙΟΜΑΓΝ! Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των εργατών και εργατριών της! Παλλαϊκή συσπείρωση και πάλη κατά της κρατικής και κυβερνητικής τρομοκρατίας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ