Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονίζονται και ετοιμάζουν νέες δράσεις τα σωματεία της Καβάλας

Στην Καβάλα, στη σύσκεψη σωματείων και φορέων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, για τον συντονισμό και τον προγραμματισμό της δράσης του επόμενου διαστήματος με ορίζοντα την Πρωτομαγιά, ιδιαίτερα απασχόλησε τη συζήτηση το ζήτημα της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, με βάση και την πείρα του τελευταίου διαστήματος, με τα πολλά εργοδοτικά εγκλήματα.

Οπως τόνισε εισηγητικά η Βάσω Μπράτσου, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, «εδώ και μήνες καταγγέλλονται τα ελλιπή μέτρα προστασίας και ασφάλειας στις μεγάλες βιομηχανίες της περιοχής, όπως στα Πετρέλαια και στα Λιπάσματα, όμως κράτος και εργοδοσία "δεν άκουσαν, δεν είδαν". Χρόνια καταγγέλλονται στα λατομεία και πρόσφατα μετρήσαμε νεκρό στον Νέστο. Γι' αυτό και ζητάμε κατάλληλη στελέχωση και ύπαρξη επιθεωρητών μεταλλείων και στην περιοχή μας».

Στη συνέχεια μίλησε για τον αγωνιστικό συντονισμό σωματείων και φορέων, τονίζοντας ότι είναι «μεγάλη υπόθεση αυτό που έχουμε καταφέρει. Συνδικάτα, μαζί με άλλους μαζικούς φορείς αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών, γυναικών, να συντονίζουν τη δράση τους γύρω από μεγάλα μέτωπα πάλης, για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην πολιτική που μας τσακίζει. Οι συσκέψεις αυτές μας δίνουν τη σκυτάλη για τη συνέχεια».

«Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος», πρόσθεσε, αναφορικά με το έγκλημα στα Τέμπη, και κάλεσε σε ένταση της πάλης για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα αυτό, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική του κέρδους.

«Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν, για ζωή με κουπόνια και πλειστηριασμούς. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με ένα σμπαραλιασμένο σύστημα Υγείας, που δεν παρέχει την προστασία και τις υπηρεσίες που επιτρέπει η εποχή μας. Δεν ανεχόμαστε να εξαγοράζεται η αξιοπρέπειά μας με μισθούς πείνας, με μικρές αυξήσεις που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας», συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας ότι «η δύναμή μας είναι στην οργάνωση, στην αλληλεγγύη».

Στο πλαίσιο της σύσκεψης τα σωματεία αποφάσισαν την Τετάρτη 5 Απρίλη να πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα τα εργατικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς και την Κυριακή 9 Απρίλη, μέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις των Πετρελαίων Καβάλας, συναυλία στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία, με τοπικούς καλλιτέχνες και σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», αφιερωμένη στα θύματα του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ