Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Με νέες συγκεντρώσεις διεκδικούν να ζουν με αξιοπρέπεια

«Η δυνατότητα και η ελπίδα να λυθούν τα καυτά προβλήματα που τσακίζουν τη ζωή μας βρίσκονται στους αγώνες και στη μαζική συμμετοχή μας σε αυτούς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε, αν δεν δοθούν λύσεις και δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας»: Με αυτό το μήνυμα η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων απευθύνει κάλεσμα αγώνα και συμμετοχής στις νέες κινητοποιήσεις που οργανώνονται τις επόμενες μέρες σε μια σειρά πόλεις. Παράλληλα η ΣΕΑ, προβάλλοντας τις διεκδικήσεις της, απαιτεί την καταβολή, ενόψει των γιορτών, του Δώρου του Πάσχα, καθώς το εισόδημα των συνταξιούχων συνεχίζει να εξανεμίζεται από την ακρίβεια που καλπάζει.

Η νέα παναττική συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 4 Απρίλη στο υπουργείο Εργασίας, στις 10 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 Απρίλη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η ΣΕΑ διεκδικεί: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού. Καταβολή της 13ης και της 14ης σύνταξης, και ιδίως του Δώρου Πάσχα. Αμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα κ.ά. Επιπλέον, να αποδοθούν επιτέλους στις δικαιούχους συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές των συνταξιούχων για τις λειτουργικές ανάγκες τους, καθώς αυτές παρακρατούνται παράνομα από τον υπουργό Εργασίας, παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού (στις 14/10/2022) ότι θα αποδίδονταν σύντομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ