Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Συνέχεια στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες μπροστά και στην Πρωτομαγιά

Με σειρά νέων αγωνιστικών πρωτοβουλιών, συνέχεια της προηγούμενης πλούσιας δράσης τους αλλά και των μεγαλειωδών απεργιακών κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Μάρτη, εργατικά σωματεία και φορείς σε όλη τη χώρα που συντονίζουν τον αγωνιστικό τους βηματισμό ήδη έχουν ανακοινώσει νέες κινητοποιήσεις και άλλες πρωτοβουλίες για το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι μαζικές συσκέψεις συντονισμού οργανώθηκαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στα Γιάννενα και σε άλλες πόλεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων σωματείων και συνδικαλιστών, που συζήτησαν την πείρα από τις πρόσφατες μεγάλες κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και επεξεργάστηκαν σχέδιο δράσης για τις επόμενες μέρες.

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν τα νέα συλλαλητήρια που οργανώνουν τα συνταξιουχικά σωματεία με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού (βλ. σχετικό θέμα), όπως και άλλες κατά τόπους κινητοποιήσεις, συναυλίες κ.λπ.

Στην Πάτρα

Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων την οργάνωση της μάχης για την απεργία της Πρωτομαγιάς, με πλατιά δράση των σωματείων κατά κλάδο, χώρο δουλειάς και κατοικίας. Θα ξεκινήσει πλατιά καμπάνια εγγραφής νέων μελών στα συνδικάτα μετά την Πρωτομαγιά, ενώ συμφωνήθηκε να συγκληθεί νέα σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα της Υγείας, με αιχμή την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης (ΠΓΝΠ Ρίου, «Αγιος Ανδρέας», Καραμανδάνειο - Παιδιατρικό), αλλά και στα πρώην 409 και Θώρακος.

Επιπλέον, μπροστά στην επίθεση των διαφόρων «κορακιών» (τράπεζες, funds κ.ά.) στην εργατική και λαϊκή κατοικία, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας υπεύθυνης για τους πλειστηριασμούς, όπου θα μπορούν να απευθύνονται εργαζόμενοι, άνεργοι, ο λαός της πόλης, αλλά και η πραγματοποίηση εκδήλωσης για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, τη συγκρότηση και λειτουργία των αντίστοιχων επιτροπών.

Σε συνέχεια των δράσεων αλληλεγγύης, μπροστά και στις γιορτές του Πάσχα, θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση για τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων καθώς και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες. Μέσα στις επόμενες μέρες, άλλωστε, θα φύγει νέα αποστολή αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους από τους φονικούς σεισμούς λαούς Τουρκίας και Συρίας.

Συλλαλητήριο στη Λάρισα την Τρίτη

Σε συλλαλητήριο καλούν εργατικά σωματεία και φορείς της Λάρισας την Τρίτη 4 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, με βασικό αίτημα την ασφάλεια του λαού της πόλης από τη διέλευση του σιδηρόδρομου, με το να προχωρήσει η υπογειοποίηση των γραμμών που διέρχονται από τον αστικό ιστό. Η νέα αυτή πρωτοβουλία αποφασίστηκε σε σύσκεψη σωματείων και φορέων, που επίσης αποφάσισε να στηριχτεί η ιδιαίτερη συναυλία με το έργο «Επιτάφιος» του Γ. Ρίτσου, από τη Χορωδία του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών, η οποία θα γίνει στη Λάρισα το Σάββατο 8 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στην Αλεξανδρούπολη, σωματεία και φορείς οργανώνουν συναυλία την Κυριακή 2 Απρίλη, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο Ακαδημίας, με σύνθημα «Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, έχουν αξία!».

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση του νερού

Στα Γιάννενα, πανγιαννιώτικο συλλαλητήριο ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού θα οργανωθεί την Πέμπτη 6 Απρίλη, ενώ κινητοποίηση για τα ζητήματα της σχολικής στέγης θα οργανωθεί στις 10 Απρίλη.

Για το νερό κινητοποιούνται και στη Θεσσαλονίκη, όπου το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ οργανώνει συναυλία την Κυριακή 2 Απρίλη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους. Στη συναυλία θα συμμετάσχουν ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές». Σε συμμετοχή καλούν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης και προτρέπουν τον λαό να βάλει μπροστά τις ανάγκες του, κόντρα στην πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων. «Μόνο οι εργαζόμενοι και ο λαός μπορούν να βάλουν τις προϋποθέσεις ώστε να είναι το νερό πραγματικά κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας για τους επίδοξους επενδυτές», σημειώνουν.

Στην Πρέβεζα, την Τρίτη 4 Απρίλη από κοινού τα σωματεία ΟΤΑ και της ΔΕΥΑΠ καλούν σε σύσκεψη σωματείων και φορέων, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, για να μην επιτραπεί το νέο έγκλημα με την πλήρη εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των αποβλήτων και του νερού.

Νέες συσκέψεις σωματείων και φορέων

-- Στη Ζάκυνθο σε σύσκεψη καλεί το Εργατικό Κέντρο τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 8 μ.μ.

-- Στην Αρτα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 3 Απρίλη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσά του.

-- Στην Ξάνθη, σύσκεψη σωματείων και φορέων πραγματοποιείται την Τρίτη 4 Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Στην Καλαμάτα, σωματεία από όλη τη Μεσσηνία καλούν σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ