Σάββατο 1 Απρίλη 2023 - Κυριακή 2 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Κατεβαίνουν και διαδηλώνουν στην Αθήνα στις 5 Απρίλη

Πανελλαδικό συλλαλητήριο δενδροκαλλιεργητών και αμπελοκαλλιεργητών οργανώνεται την Τετάρτη 5 Απρίλη στην Αθήνα, μετά από απόφαση Αγροτικών Συλλόγων που συμμετείχαν στην πρόσφατη σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Πιο συγκεκριμένα, την απόφαση πήραν οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Ημαθία, Φλώρινα, Κοζάνη, Φθιώτιδα, Καστοριά.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες θα διαδηλώσουν προς το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ζητάνε και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες που οργανώνουν το συλλαλητήριο, καταγγέλλουν την κυβέρνηση που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους, περιοριζόμενη σε ψίχουλα, με βάση τα «δημοσιονομικά δεδομένα», ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι η υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για αναπλήρωση του εισοδήματός τους αποκτά πλέον επιτακτικό χαρακτήρα, για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν και φέτος και να ζήσουν αξιοπρεπώς αυτοί και οι οικογένειές τους.

Ταυτόχρονα, το κόστος παραγωγής παραμένει στα ύψη, ενώ τα ξημερώματα της Πέμπτης ήρθε και ο παγετός για να δώσει ακόμα ένα χτύπημα σε εκατοντάδες δενδροκαλλιεργητές του νομού Λάρισας και της Βόρειας Ελλάδας.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες διεκδικούν άμεσα να καταβληθούν τα χρήματα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα που έχει ανακοινωθεί η στήριξη, με κάλυψη όλων των νομών της χώρας. Επίσης να ενταχθούν στην αναπλήρωση εισοδήματος όλα τα προϊόντα που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής και η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει στήριξη (βαμβάκι, αμύγδαλα, καρύδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, βρώσιμη ελιά, ακτινίδια κ.ά.). Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να εξοφληθούν άμεσα όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν για το 2022.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ