Τετάρτη 5 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Νέα καταστροφική πυρκαγιά σε μεγάλη αγορά

Copyright 2023 The Associated

Για πάνω από 16 ώρες συνέχιζε να καίει η νέα, καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, στη γνωστή αγορά Μπάνγκα Μπαζάρ της παλιάς πόλης, όπου εργάζεται ένας τεράστιος αριθμός ατόμων. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 6 τα χαράματα και χτες το βράδυ είχε ήδη καταστραφεί ολοσχερώς μεγάλο μέρος της έκτασης.

Το Μπάνγκα Μπαζάρ είναι μία από τις βασικές αγορές της Ντάκα, όπου πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές ρούχα που φτιάχνουν πολυεθνικοί όμιλοι στη χώρα, αλλά απορρίπτονται κατά τον πρώτο «έλεγχο ποιότητας».

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεκάδες μονάδες της Πυροσβεστικής επιχειρούσαν για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ωστόσο συνεχείς αναζωπυρώσεις τους δυσκόλευαν. Πολλά ερωτήματα διατυπώνονταν για τα μέτρα ασφαλείας, καθώς ΜΜΕ όπως η «Dhaka Tribune» μετέδιδαν και χτες στην ιστοσελίδα της ότι μόνο τη διετία 2022-2023 είχαν καταγραφεί πάνω από 28.000 αντίστοιχες πυρκαγιές. Μόλις στις 7 Μάρτη, τουλάχιστον 25 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε 7όροφο κτίριο με βιοτεχνίες στην περιοχή Σιντικμπαζάρ της Ντάκα. Ενώ 27-28 Μάρτη, άλλα τέσσερα αντίστοιχα περιστατικά καταγράφηκαν στη μεγαλούπολη, σε μαγαζιά και φτωχογειτονιές.

Μικρομαγαζάτορες που είδαν κόπους μιας ζωής να γίνονται στάχτες ρωτούσαν οργισμένοι «γιατί δόθηκαν άδειες αφού δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ