Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Αμυνας για το δικαίωμα στη δουλειά

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Σημειώνεται ότι στις 30 Ιούνη λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων, οι οποίες είναι ατομικές και κινδυνεύουν με απόλυση. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες ο εφοπλιστικός όμιλος, που είναι ο νέος ιδιοκτήτης των ναυπηγείων, απαγόρευσε την είσοδο στον χώρο δουλειάς σε εκατοντάδες εργαζομένους του, σε μια κίνηση - προειδοποίηση για μαζικές απολύσεις. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να εργαστούν σε άλλο χώρο και πιο συγκεκριμένα στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις που οδήγησαν και στη χτεσινή απεργία με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους εκφράζει το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι εξελίξεις και στον χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά επιβεβαιώνουν αυτό που καιρό τώρα έχουμε προειδοποιήσει. Θέλουν να μετατρέψουν τα ναυπηγεία σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, άρα μας θέλουν εργολαβικούς, χωρίς σύμβαση και μόνιμη δουλειά, "ευέλικτους", όποτε και όπου μας έχουν ανάγκη, χωρίς να εφαρμόζονται οι ειδικότητές μας, όταν υπάρχει δουλειά, χωρίς δικαιώματα, Δώρα, επιδόματα κ.λπ.

Αποδεικνύεται ότι ο αγώνας ο δικός μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά, να μην απολυθεί κανένας, να γυρίσουμε όλοι στα πόστα μας, να μας δώσουν αντικείμενο εργασίας, για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, με βάση την ειδικότητά μας, για αυξήσεις στους μισθούς ώστε να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην ακρίβεια, για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα μπορέσει να γίνει πράξη μόνο με τη δικιά μας πάλη και όχι με "κοινωνικούς διαλόγους"».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, που δήλωσε τη στήριξη του Κόμματος στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Ανέδειξε τις ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το σημερινό καθεστώς στα Ναυπηγεία και κάλεσε τους εργαζόμενους σε αγώνα για να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, η ΣΣΕ και το Ναυπηγείο να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία με όλες τις δραστηριότητές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ