Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα στάση εργασίας σήμερα στα λεωφορεία της Αθήνας

Σε νέα στάση εργασίας σήμερα, Πέμπτη, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, προχωρούν οι εργαζόμενοι στις «Οδικές Συγκοινωνίες» (αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ της Αθήνας). Η στάση εργασίας θα είναι πεντάωρη και θα γίνει από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν λήψη μέτρων ασφαλείας για εργαζόμενους και επιβάτες, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανανέωση του στόλου, τήρηση των όρων της ΣΣΕ.

«Χρέος μας απέναντι στους εκατοντάδες νεκρούς των διαφόρων "Τεμπών" είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για ασφαλή, συχνή, φθηνή συγκοινωνία για τον λαό, για εμάς τους εργαζόμενους», σημειώνει η ΔΑΣ, ενημερώνοντας για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για ενιαία δράση των σωματείων της αστικής συγκοινωνίας, που «με ευθύνη των δυνάμεων που πλειοψηφούν στα σωματεία του χώρου έμεινε στα λόγια». Ξεχωρίζει την ανάγκη να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα του αγώνα τους, και προβάλλει αιτήματα, όπως για ανανέωση του στόλου με σύγχρονα οχήματα, ανάκτηση του συγκοινωνιακού έργου από την ΟΣΥ, κονδύλι για την επισκευή του στόλου κ.λπ. Επίσης, προβάλλει μισθολογικές διεκδικήσεις, όπως η υλοποίηση της ΣΣΕ στο σύνολό της, αλλά και προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού.

Στον ΟΑΣΘ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., αντιδρώντας στη συνεχιζόμενη απαξίωση της αστικής συγκοινωνίας και τις επιπτώσεις στους εργαζόμενους και τον λαό της πόλης. Στις 12 μ., θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΘ και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ