Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Με νέα κινητοποίηση απαιτεί να παρθεί πίσω η απαράδεκτη δίωξη κατά του αντιπροέδρου του ΔΣ

Απαιτεί άμεσα να συνεδριάσει η Σύγκλητος για να πάρει θέση

Σε αποκλεισμό της Πρυτανείας καλεί σήμερα ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, απαιτώντας να συνεδριάσει η Σύγκλητος και να πάρει θέση για την απαράδεκτη πειθαρχική διαδικασία που έχει κινηθεί κατά του αντιπροέδρου του ΔΣ, για τις κινητοποιήσεις που έγιναν την 8η Μάρτη, μέρα 24ωρης απεργίας για το έγκλημα στα Τέμπη.

Χτες, με αφορμή την κλήση του αντιπροέδρου σε απολογία από τον πρόεδρο του τμήματος, που στοχοποίησε στο πρόσωπο του πρώτου την απόφαση των φοιτητών μέσα από Γενικές Συνελεύσεις για κινητοποιήσεις, δράσεις και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο, με τον Σύλλογο να απαιτεί να παρθεί πίσω η δίωξη.

Παρέμβαση προκειμένου να δοθούν απαντήσεις και να πάρουν θέση οι καθηγητές έγινε και στη συνέλευση του Τμήματος, όπου κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο πρόεδρος κάλεσε σε πειθαρχική ακρόαση και τον πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών για παρεμπόδιση της διαδικασίας!

«Η στάση του προέδρου είναι απαράδεκτη. Φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι οι αγώνες των φοιτητών δεν ποινικοποιούνται. Φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει ότι οι φοιτητές δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε. Είναι απαράδεκτο να σέρνει φοιτητές σε απολογία επειδή υπερασπίστηκαν τις συλλογικές τους αποφάσεις, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν οι ευθύνες στους ενόχους», αναφέρει ο Σύλλογος, καταγγέλλοντας και τη στάση του πρύτανη που δικαιολόγησε την κλήση σε απολογία.


«Η στάση των διοικήσεων του Πανεπιστημίου, του προέδρου, του ίδιου του πρύτανη είναι απαράδεκτη. Ολοι τους εφαρμόζουν τις αντιδραστικές κατευθύνσεις του νόμου Κεραμέως. Αποδεικνύεται ποια είναι η ουσία του νόμου, των πειθαρχικών. Να χτυπήσει τους φοιτητές και τους αγώνες τους, όπως εκφράστηκαν μέσα από μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθούν ευθύνες, και όχι για να παταχθεί "η ανομία και η παραβατικότητα μέσα στα πανεπιστήμια"», σημειώνεται υπογραμμίζοντας πως ο αγώνας των φοιτητών δεν είναι παράπτωμα, είναι δίκαιος και θα κερδηθεί και μέσα από την αλληλεγγύη που εκφράστηκε χτες.

«Ανακοινώνουμε στην κυβέρνηση, στις διοικήσεις, στον πρόεδρο του Τμήματος και τους υποστηρικτές τους μέσα στις σχολές πως οι φοιτητές δεν θα ανεχτούμε όλους όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν ή να βάλουν χέρι στον αγώνα μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά ξεκαθαρίζοντας πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε απέναντι στην πολιτική που στερεί τα δικαιώματά μας με όποιον τρόπο συλλογικά αποφασίζουμε. Γυρίζουμε την πλάτη στους υπερασπιστές αυτής της πολιτικής μέσα στο πανεπιστήμιό μας», καταλήγει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ