Πέμπτη 6 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Κινητοποίηση για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας

Με νέα κινητοποίηση, σήμερα στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικά σωματεία της Αττικής συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας που κρατά ομήρους τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διορίστηκαν το 2020.

Ζητούν να μπει τέλος στον εκβιασμό από την κυβέρνηση απέναντι σε εκπαιδευτικούς που έχουν συμπληρώσει διετή υπηρεσία από τον διορισμό τους, ωστόσο αντί να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις για τη μονιμοποίησή τους, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα προηγηθεί η ατομική «αξιολόγηση» που έχει καταδικάσει σύσσωμος ο κλάδος.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την ευθύνη πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές να κάνει πράξη το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών και των σωματείων τους. Να μονιμοποιήσει άμεσα όλους τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα απαιτούμε να καταργηθεί και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που δημιούργησε η ίδια, συνεχίζοντας τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που συνέδεσε τη μονιμοποίηση μετά τη 2χρονη δοκιμή των νεοδιόριστων με τις διαδικασίες της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης», σημειώνουν σε καλέσματά τους εκπαιδευτικά σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ