Πέμπτη 13 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ
Στήριξε 1.000 οικογένειες μπροστά στο Πάσχα

Απαιτεί άμεσα μέτρα ενίσχυσης του λαού

«Οι άποροι δυστυχώς συνεχώς αυξάνονται, απόρροια της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής όλων διαχρονικά των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που θυσιάζουν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών για την ανάπτυξη και την κερδοφορία των λίγων, των μεγαλοεπενδυτών, τραπεζιτών, εφοπλιστών, βιομηχάνων και μεγαλεμπόρων», τονίζει ο Κοινωνικός Οργανισμός του δήμου Πατρέων με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής τροφίμων μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου ενόψει του Πάσχα.

Φέτος στηρίχθηκαν 1.000 οικογένειες που περιλαμβάνουν περισσότερα από 2.500 άτομα, ενώ πέρυσι ήταν περίπου 900 και προ πενταετίας γύρω στις 500!

Ανάμεσα σε όσους βοηθήθηκαν ήταν οικογένειες προσφύγων από την Ουκρανία και τρίτες χώρες, αλλά και Ρομά που δεν λαμβάνουν ΚΕΑ και ΤΕΒΑ.

Παράλληλα, με τη δομή συσσιτίων διανέμονται καθημερινά περισσότερες από 200 μερίδες φαγητού (δύο γεύματα) σε άτομα και οικογένειες που δεν έχουν δυνατότητα μαγειρεμένου φαγητού (αναπηρία, ασθένεια, χωρίς ρεύμα, άστεγοι κ.λπ.).

«Ο ΚΟΔΗΠ προσπαθεί να στηρίξει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στη δυσχερέστερη θέση, ιδιαίτερα στην εποχή της ακρίβειας και του πρωτόγνωρου πληθωρισμού που ζούμε. Αυτό γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και όχι ευκαιριακά, όπως γίνεται σε άλλους δήμους, που διανέμουν τρόφιμα όταν εξασφαλίσουν δωρεές», σημειώνεται από τον Οργανισμό.

Οπως τονίζει, η προμήθεια των αναγκαίων προϊόντων γίνεται συνεχώς και κυρίως από πόρους του δήμου Πατρέων, ενισχύεται με δωρεές και χορηγίες, ενώ η χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο αφορά μόνο λειτουργικά έξοδα και μισθοδοσία προσωπικού, όχι τα είδη που προσφέρονται.

Καλεί δε την κυβέρνηση να απαντήσει στα επανειλημμένα αιτήματα χρηματοδότησης των δομών, επισημαίνοντας πως με την ένταση της φτώχειας δεν θα είναι δυνατή η ανταπόκρισή του στις αυξημένες ανάγκες.

«Οι κυβερνήσεις διαχρονικά και το σύστημα που υπηρετούν, που ευθύνονται για τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του λαού μας, έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν, να χρηματοδοτήσουν τους δήμους, για τη στήριξη των άπορων συμπολιτών μας, αλλά και γιατί μας παρακρατούν εκατομμύρια ευρώ που όφειλαν με βάση τους νόμους τους να μας αποδώσουν», επισημαίνει και προσθέτει:

«Εκείνο όμως που χρειάζονται αυτοί οι συμπολίτες μας, όπως άλλωστε και ο λαός μας συνολικά, για να ορθοποδήσουν, είναι αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα, κατάργηση της φοροληστείας, του ΦΠΑ, των τελών στην Ενέργεια, στα καύσιμα, του ΕΝΦΙΑ, στην κατεύθυνση της ανατροπής της διαχρονικά εφαρμοζόμενης πολιτικής από τις κυβερνήσεις, που τα παίρνουν από τον λαό για να θησαυρίζουν οι λίγοι. Να πληρώσουν αυτοί που κατέχουν τον πλούτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ