Πέμπτη 13 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΤΙΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από το «Παραμύθι με καφέ» στα «παραμύθια της Χαλιμάς»...

Σε ένα ...θαύμα πρέπει να ελπίζουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τα λαϊκά στρώματα για να δουν το επόμενο Πάσχα μικρότερες τιμές στο καλάθι, την ώρα που με οποιαδήποτε κυβέρνηση θα συνεχίζεται η πολιτική που απογειώνει τις τιμές και καθηλώνει το λαϊκό εισόδημα, για να θωρακίσει τα κέρδη των ομίλων. Ετσι μεταφράζονται και τα όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας περιοδεύοντας χτες στην αγορά της Καλλιθέας, όπου μίλησε για μειώσεις τιμών «όπου αυτό είναι εφικτό», με ...ουσιαστικούς ελέγχους στις αγορές και άλλα τέτοια.

Σε σχόλιό της για την περιοδεία του Αλ. Τσίπρα στην Καλλιθέα, η Τομεακή Επιτροπή Νότιων Συνοικιών Αθήνας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Την ώρα που για τις λαϊκές οικογένειες της Καλλιθέας, το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι έχει εκτοξευθεί στα ύψη...

Που το εισόδημα των εργαζομένων εξαϋλώνεται από τη λαίλαπα της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας, συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ...

Την ώρα που οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικροί έμποροι δίνουν καθημερινή μάχη με τα χρέη, τα αυξημένα κόστη παραγωγής και τους φόρους...

Ο κ. Τσίπρας στην προεκλογική του επίσκεψη στην Καλλιθέα δεν μπορούσε ούτε καν να ψελλίσει κάτι για ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων. Θολές και κούφιες υποσχέσεις για ελέγχους τιμών κ.ά. που έχουν αποδειχθεί ανίκανα να συγκρατήσουν το κυνήγι του κέρδους και την αύξηση των τιμών.

Γι' αυτό ξέχασε να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε, μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τις προτάσεις νόμου του ΚΚΕ στη Βουλή, για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης! Προτάσεις άμεσης ανακούφισης, που ο ΣΥΡΙΖΑ τις απορρίπτει ακόμα και ως αντιπολίτευση.

Και επειδή οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν πάρει χαμπάρι τα κόμματα που κυβέρνησαν και θέλουν να ξανακυβερνήσουν πάνω στο σβέρκο του... Τους έχει πιάσει αγωνία και έχουν φτάσει στο σημείο να εμφανίζουν και τη... Χαλιμά.

Ας αφήσει τα παραμύθια και τις στημένες δηλώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ο λαός της Καλλιθέας έχει βγάλει τα συμπεράσματά του.

Στις 21 Μάη με δυνατό ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματος του λαού, ενάντια στην ακρίβεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ