Πέμπτη 20 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επείγουσα ανάγκη η αύξηση της αποζημίωσης μετακίνησης νεφροπαθών για αιμοκάθαρση

Την αδιαφορία της κυβέρνησης, που μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο αίτημά του για αύξηση του ποσού της μηνιαίας αποζημίωσης για μετακίνηση νεφροπαθών στις μονάδες αιμοκάθαρσης, καταγγέλλει ο Σύλλογος Νεφροπαθών ν. Λάρισας «Ο Αγιος Αχίλλειος».

«Οι αιμοκαθαρόμενοι, εκτός από την ταλαιπωρία που περνάνε τρεις φορές τη βδομάδα με το να βρίσκονται στον δρόμο για να πάνε στις μονάδες αιμοκάθαρσης, συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη λόγω της αύξησης των κομίστρων των ταξί. Σημειωτέον, η αποζημίωση έχει υπολογιστεί στα 115 ευρώ για 12 μετακινήσεις μετ' επιστροφής εντός της πόλης, που ισχύει από το 2013, με την τότε αξία του κομίστρου, χωρίς καμία αναπροσαρμογή από τότε, μετά τη μεγάλη αύξηση των τιμών των καυσίμων», σημειώνει ο Σύλλογος και τονίζει ότι «οι νεφροπαθείς βλέπουμε τη θέση μας ολοένα και να χειροτερεύει, καθώς βιώνουμε την ταλαιπωρία πέρα από το πρόβλημα της υγείας μας, αλλά και από την ακρίβεια, τα έξοδα για φάρμακα και τα σοβαρά προβλήματα στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, σε ελλείψεις γιατρών νεφρολογίας και άλλων ειδικοτήτων, τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων να έχει κάνει κατακόρυφη βουτιά σε σχέση με το ήδη πολύ μικρό νούμερο των παλαιότερων χρόνων, κ.ά.».

Απαιτεί: Ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την ακρίβεια, πραγματικές αυξήσεις στα επιδόματα, πλήρη κάλυψη στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καμία μείωση του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να ενισχυθούν τα μεταμοσχευτικά κέντρα, ώστε να αντεπεξέλθουν στον ρόλο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ