Πέμπτη 20 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ TOY KKE
«Αμεσα μέτρα για την προστασία της παραλίας Ναυάγιο!»

Απαιτεί τώρα αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση του λαού

Αμεσα μέτρα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ζακύνθου, για την προστασία του λαού του νησιού και των επισκεπτών από φυσικά φαινόμενα, απαιτεί η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ, με αφορμή τη δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που απαγορεύει την πρόσβαση και προσέγγιση στην παραλία Ναυάγιο.

Με αφορμή και το επικοινωνιακό παιχνίδι που εξελίσσεται ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τους παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, η ΤΕ Ζακύνθου σημειώνει:

«Υπόβαθρο της αντιπαράθεσης είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των σχεδίων των επιχειρηματικών ομίλων που εκμεταλλεύονται την περιοχή. Η αντιπαράθεση γίνεται για το ποιος θα τα υλοποιήσει πιο άμεσα και γρήγορα και ποιος θα εμφανιστεί ως ο"προθυμότερος", τη στιγμή που κανείς τους δεν βγάζει άχνα για την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων ασφαλείας για τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του ναυαγίου».

Αναδεικνύει ακόμα ότι οι εκπρόσωποι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις τοπικές αρχές «επιδιώκουν να κρύψουν τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες που είχαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει το παραμικρό έργο υποδομής, ούτε οι έλεγχοι και των τριών βαθμών σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, όχι μόνο στην περιοχή του Ναυαγίου αλλά συνολικά σε μια σεισμογενή περιοχή όπως είναι η Ζάκυνθος».

Επισημαίνει δε ότι ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες ώστε να απολαμβάνουν όλοι δωρεάν, ελεύθερα και με ασφάλεια τον τόπο του ναυαγίου, αυτές δεν αξιοποιούνται, αντιθέτως θυσιάζονται στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Αυτόν τον σκοπό εξυπηρέτησε η δημιουργία της εταιρείας «Ναυάγιο Ζακύνθου ΑΕ», για την οποία έγκαιρα η ΤΕ Ζακύνθου είχε επισημάνει πως θα συμβάλει στην ολοκληρωτική επιχειρηματική εκμετάλλευση της περιοχής, και γι' αυτόν τον λόγο σήμερα στελέχη επιχειρηματικών ομίλων και παράγοντες της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής αντιπαρατίθενται για τη σύνθεσή της.

«Η διαχείριση των ορεινών όγκων και των αιγιαλών, όπως και του Ναυαγίου, δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκή στο πλαίσιο της πολιτικής των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και του σημερινού κράτους, που λειτουργούν με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος. Η κρατική χρηματοδότηση, η εξασφάλιση των μέσων και των υποδομών πρέπει να έχουν κριτήριο την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο λαός της Ζακύνθου έχει συμφέρον να στηρίξει το ΚΚΕ, που οι προτάσεις του έχουν στο επίκεντρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, μακριά από δεσμεύσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα», υπογραμμίζει η ΤΕ Ζακύνθου και απαιτεί:

Να πραγματοποιηθούν τώρα κατά προτεραιότητα και να ολοκληρωθούν άμεσα από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ολοκληρωμένες επιστημονικές μελέτες που θα εξασφαλίζουν την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση και για το φετινό καλοκαίρι, με βελτίωση του οδικού δικτύου και διάνοιξη δρόμων διαφυγής (από το ναυάγιο και τους οικισμούς), στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου Πολιτικής Προστασίας.

Να προχωρήσουν γεωλογικές μελέτες, έργα προστασίας από κατολισθήσεις για την παραλία και άλλα σημεία που χρήζουν παρέμβασης, να ολοκληρωθεί άμεσα κάθε άλλη αναγκαία μελέτη και έργο απαραίτητο για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Επιπλέον, να εξασφαλιστεί στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία του νησιού, καθώς και να γίνουν όλοι οι προβλεπόμενοι αντισεισμικοί έλεγχοι (για όλα τα δημόσια - ιδιωτικά κτίρια και τους δημόσιους πολυσύχναστους χώρους), με τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ