Τετάρτη 3 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΑΚΑ
Σε εξέλιξη σχεδιασμοί για τα εναπομείναντα κομμάτια

Το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ
Το κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ
Κλιμακώνονται τα τερτίπια και οι κόντρες με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα των εναπομεινασών δημόσιων εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ, που προχώρησε βήμα το βήμα η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας την τακτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων σχετικά με την τύχη αυτών των χώρων. Αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες φτιάχτηκαν ή ανακαινίστηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με χρήματα του ελληνικού λαού, ωστόσο ποτέ δεν παραδόθηκαν για τις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας των εργαζομένων, της νεολαίας, των ερασιτεχνικών σωματείων, των σχολείων κ.ά. Αντίθετα, έγιναν και γίνονται βορά στις ορέξεις επιχειρηματιών και των αθλητικών ανώνυμων εταιρειών για εκμετάλλευση με στόχο το κέρδος.

Στο επίκεντρο το κλειστό του ΟΑΚΑ

Το τελευταίο διάστημα δείχνει να κορυφώνεται η κόντρα της κυβέρνησης με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσον αφορά τα σχέδια παραχώρησης του κλειστού του ΟΑΚΑ για 49 έτη. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατηγορεί την κυβέρνηση για αθέτηση υποσχέσεων και καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα υπογραφής της σύμβασης. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση, διά στόματος πρωθυπουργού, προανήγγειλε πρόσφατα την επίσπευση των συγκεκριμένων σχεδιασμών.

Ωστόσο στο ζήτημα προέκυψαν νέα δεδομένα έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) κατά της προγραμματισμένης χτεσινής κρίσιμης συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΚΑ, στην οποία θα συζητούνταν τα σχέδια παραχώρησης του κλειστού. Η ΕΟΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τις επιφυλάξεις της καθώς μέχρι τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί οι κυβερνητικές υποσχέσεις για τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου που θα καλύψει τις ανάγκες των αθλημάτων που στεγάζονται στο κλειστό του ΟΑΚΑ (ξιφασκία, χάντμπολ κ.λπ.) και πλέον κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. Η Ολυμπιακή Επιτροπή (που διευκρινίζει πως δεν αντιτίθεται στην παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιστορικούς συλλόγους) ζητάει μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας νέου κλειστού γυμναστηρίου να μην εκδιωχθούν από το κλειστό του ΟΑΚΑ τα συγκεκριμένα αθλήματα.

Στις νέες εξελίξεις υπήρξε έντονη αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, που με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι αν υπάρξει κι άλλη καθυστέρηση θα καλέσει σε συλλαλητήριο τους οπαδούς του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο έλεος της αδιαφορίας των κυβερνήσεων 20 χρόνια τώρα (2023-10-04 00:00:00.0)
Πάμε ΟΑΚΑ... (2023-10-03 00:00:00.0)
Σε βάρος αθλητών, αθλητικών σωματείων και αθλουμένων τα σχέδια παραχώρησης σε ιδιώτες (2022-06-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2022-04-16 00:00:00.0)
Υποσχέσεις από γγΑ σε ΕΟΕ, Ομοσπονδίες (2015-05-06 00:00:00.0)
«Εφυγαν οι αθλητές για να 'ρθουν οι ιδιώτες» (2010-03-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ