Τετάρτη 3 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΑΜΕ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Αγωνιστική απάντηση στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και των κομμάτων της

Παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας «NOS INSURANCE» έκαναν χτες το πρωί συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι σε ασφαλιστικές εταιρείες, στέλνοντας το μήνυμα ότι «οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται».

Υπενθυμίζεται πως η «NOS ISNURANCE» είναι η εταιρεία όπου ο εργοδότης, έχοντας δίπλα του τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδη, απείλησε τους εργαζόμενους και τους υπέδειξε τη «μόνη» επιλογή που οφείλουν να κάνουν στις εκλογές λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε...», «δεν είμαι πολύ δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα και το έχω αποδείξει»!

Στη χτεσινή παρέμβαση μίλησαν με τους εργαζόμενους της εταιρείας που έμπαιναν για δουλειά, ενώ τοποθέτηση έγινε και μέσα στον χώρο εργασίας από τον Νίκο Νιάνιο, μέλος του ΓΣ της Ομοσπονδίας των Υπαλλήλων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Επισήμαναν ότι οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά πρακτορεία ζουν εδώ και χρόνια τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία και ότι η «σταθερότητα», που επικαλούνται οι εργοδότες του κλάδου και τα κόμματά τους, σημαίνει σταθερότητα για τα κέρδη τους, τα οποία αυγατίζουν πάνω στις πλάτες των εργαζομένων.

Τόνισαν ότι σταθερότητα για τους εργαζόμενους σημαίνει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σταθερή δουλειά με δικαιώματα, σταθερά ωράρια, κατάργηση απλήρωτων υπερωριών και υπογράμμισαν ότι το κρίσιμο την επόμενη μέρα είναι να είναι δυνατό το εργατικό κίνημα που θα βάζει εμπόδια στην εφαρμογή των αντεργατικών νόμων της κυβέρνησης, θα σπάει σε κάθε χώρο δουλειάς τον τσαμπουκά κάθε εργοδότη.

Ακόμα, έγραψαν το σύνθημα στο πεζοδρόμιο, μπροστά στην εταιρεία, «Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται».

ΟΕΝΓΕ: Τα νοσοκομεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός

Στο μεταξύ, την «αυθαίρετη και αυταρχική στάση, όπως και την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης, από την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, του υποψήφιου βουλευτή Δράμας του ΚΚΕ και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Γιάννη Παπαδόπουλου, επικαλούμενη την εκλογική του παραίτηση», αν και ο ίδιος ενημέρωσε ότι δεν έχει απολέσει τη συνδικαλιστική του ιδιότητα και ενώ υπήρχε προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Σωματείου, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

«Ο ίδιος, εργαζόμενος στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, έχει παραιτηθεί για την προεκλογική περίοδο, όπως ορίζει η νομοθεσία για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Με τα παραπάνω προσχήματα, η διοικήτρια έδωσε εντολή στους φύλακες να απαγορεύσουν την είσοδο του Γ. Παπαδόπουλου στον χώρο του Νοσοκομείου, ενώ έφτασε στο σημείο να αλλάξει την κλειδαριά του γραφείου του, ενημερώνοντάς τον γι' αυτό με επίσημο έγγραφο!

Σαν να μην έφταναν αυτά, η διοικήτρια προχώρησε και σε μια πρωτοφανή προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης του προέδρου του Σωματείου, απαγορεύοντάς του την είσοδο στον χώρο τις επόμενες μέρες, για τις ανάγκες ενημέρωσης των εργαζομένων για την αγωνιστική κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς!», υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ, επισημαίνοντας ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η συνδικαλιστική δράση δεν ζητά την έγκριση της οποιασδήποτε διοίκησης - εργοδοσίας. Σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς δεν θα καταφέρουν όσα τερτίπια κι αν κάνουν».

Διοίκηση ξενοδοχείου ζητάει απολογίες από εργαζόμενους επειδή άκουσαν ομιλία του ΚΚΕ!

Την ίδια ώρα η διοίκηση γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας ζητάει από εργαζόμενους να απολογηθούν γιατί παρευρέθηκαν στο εστιατόριο προσωπικού όπου κάνουν διάλειμμα και άκουσαν την ομιλία υποψήφιας βουλευτή του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποίησε περιοδεία για να συνομιλήσει μαζί τους.

Μάλιστα, στο χαρτί που έλαβαν οι εργαζόμενοι, η εταιρεία τούς επισημαίνει τα εξής:

«Η ανωτέρω συμπεριφορά σας αποτελεί σοβαρό παράπτωμα, για το οποίο σας καλούμε να απολογηθείτε εγγράφως εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών».

Τόση... δημοκρατία λοιπόν στους χώρους δουλειάς, την ώρα που για τους εκπροσώπους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στρώνονται χαλιά, με τους ίδιους τους εργοδότες να απειλούν ανοιχτά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν τα κόμματα του κεφαλαίου, όπως έγινε πρόσφατα σε ασφαλιστική εταιρεία, και από την άλλη να ζητάνε απολογίες από εργαζόμενους που τόλμησαν να ακούσουν το ΚΚΕ που βρέθηκε στον χώρο δουλειάς τους.

Οι ευλογίες της εργοδοσίας προς τα κόμματά της και οι απειλές στους εργαζόμενους για να μην έρθουν σε επαφή με το ΚΚΕ βγάζουν μάτι για το τι πραγματικά τους φοβίζει. Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν για να τους κόψουμε τον βήχα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ