Πέμπτη 4 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΟΑΚΑ
Προς ολοκλήρωση το σχέδιο παραχώρησης

Η παραχώρηση του κλειστού γηπέδου του ΟΑΚΑ στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός για 49 χρόνια βαδίζει πλέον προς την τελική υλοποίησή της. Σε χθεσινή συνεδρίασή του το ΔΣ του ΟΑΚΑ με απόφαση του «ενέκρινε ομόφωνα το σχέδιο της Σύμβασης Παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου "Νίκος Γκάλης" στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δυνάμει του άρθρου 44 του ν. 4934/2022», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και το τυπικό της διαδικασίας, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του ΟΑΚΑ και της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Των χθεσινών εξελίξεων προηγήθηκε η άρση των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διεξαγωγής της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία είχε εκφράσει επιφυλάξεις καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί οι κυβερνητικές υποσχέσεις για την τύχη των αθλημάτων που στεγάζονταν στο κλειστό του ΟΑΚΑ (ξιφασκία, χάντμπολ κ.ά.). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΟΕ, η απόσυρση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων έγινε έπειτα από εγγυήσεις που έλαβε από την κυβέρνηση ότι θα υπάρξει άμεσα λύση στο θέμα των αθλημάτων που στεγάζονται στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα η ΕΟΕ διευκρινίζει για μια ακόμα φορά ότι «δεν είναι αντίθετη στην παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε ιστορικούς συλλόγους».

Ας σημειωθεί πάντως ότι το έργο για την ανέγερση χώρου στέγασης των αθλημάτων που βρίσκονταν εντός του κλειστού του ΟΑΚΑ, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις αλλά και τους όρους που υπήρχαν στη σύμβαση παραχώρησης (προκειμένου να προχωρήσει αυτή), μέχρι σήμερα παραμένει στα χαρτιά, κάτι που καθιστά αβέβαιο το μέλλον των συγκεκριμένων αθλημάτων, οι φορείς των οποίων κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο και μάλιστα άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ